Full rulle och banträning

Idag har det varit banträning och jag var med och hoppade 1 meter med Peppe. Jag valde att hoppa ganska lågt då jag vill att allt ska stämma innan vi hoppar högre höjder. Han var faktiskt ovanligt lugn på både framridningen och framhoppningen (förutom en rodeouppvisning när han blev rädd för en mötande häst) med sedan inne på banan blev han ganska spänd. Spändheten släppte dock ju längre banan gick men jag fick aldrig något riktigt flyt i ridningen. Precis som dom senaste dagarna var han ganska irriterad när jag tog i munnen på honom och slog med huvudet vilket även var en orsak till att flytet inte blev särskilt bra. Jag försökte kolla i munnen efter att jag hade ridit, men jag hittade inga tecken på varken sår eller ömhet.

Han hoppade iallafall runt banan på 13 hinder felfritt, dock blev han ganska flåsig och lite trött mot slutet av banan. Trots att jag i stort sett rider minst 40 minuter varje ridpass så tycker jag det är svårt att konditionsträna inomhus och det ger inte alls samma effekt som att galoppera ute i skogen. Därför har jag nu bestämt att i sommar SKA det gå att rida ut på honom, vare sig han vill det eller inte.

Annars har det varit full rulle hela dagen. Efter banträningen skyndade jag mig att åka hem och byta om för att sedan åka till Ikea och äta lunch med en kompis. Senare på eftermiddagen åkte jag tillbaka till stallet för att ta in Peppe och då passade jag även på att städa i skrubben när jag hade tid över! Sammanlagt har det alltså blivit nästan 7 timmar i stallet idag, haha.

  • Postad i: Vardag

Gillar