Dressyrträning

Idag har det varit en låång dag och jag har knappt varit hemma något trots en ledig dag från jobbet. Som tur var började dagen med en kortare sovmorgon så jag fick iallafall sova ut mer än vanligt imorse. Välbehövligt! Vid 9-tiden åkte vi till stallet och mamma hjälpte till att fixa boxen medan jag gjorde iordning Chippen. Sedan var det bara att lasta Chippen i släpet och börja rulla mot Brån för dressyrträning. Vi har länge tänkt att vi ska börja träna dressyr för tränare eftersom det ändå är en viktig del för att det ska fungera i hoppningen. Men det har aldrig blivit av. Nu har vi dock äntligen tagit tag i det och idag red vi första träningen för Pia Bolin.

Eftersom det var första träningen idag jobbade vi mest med basic saker. Så som att han skulle vara jobbet, ha bra kontakt och att bogarna skulle vara på plats. Jag känner mig väldigt nöjd över träningen. Jag fick en bra kontakt med hans mun och han var verkligen "på jobbet" nästan hela träningen. Han brydde sig inte om att det blåste storm vissa stunder eller när det kom traktorer på vägen bredvid ridbanan. Det lät även som att hon var nöjd så det var roligt! Så nu ska jag försöka fortsätta jobba med dom här sakerna hemma och sedan ser vi fram emot nästa träning! Det kanske kan bli en dressyrhäst av honom också 🤪

Imorgon är det dags för tävling och vi mjukstartar helgen med en 1 meters-klass. Så imorgon efter att jag har slutat jobbet blir det att lite snabbt smörja all utrustning eftersom jag inte har hunnit med det idag, och sedan hoppas på att Chippen inte har smutsat ner sig allt för mycket i hagen! Skönt med hemmatävling! 

  • Postad i: Vardag

Gillar