Årets första utomhus träning!

Igår var det ”äntligen” dags för årets första hoppträning utomhus. Bortsett från en studs som vi hoppade förra veckan har vi inte hoppat något ute i år och det märktes verkligen på Chippen. Det här ju lite skillnad här uppe i Norrland jämfört med i Skåne där det i princip går att hoppa ute året runt. I och med att det är snö från november-april går det inte att hoppa ute och hästarna blir oftast lite extra laddade första gången utomhus (iallafall Chippen). Vi har kunnat rida på ridbanan sedan slutet av april men det var inte för än i början av den här veckan som tjälen försvann ur marken.

Precis som jag hade förväntat mig var Chippen extremt pigg och stark. Som tur var red jag på pelhamet så jag hade iallafall lite att säga till om. Mitt pelham är dock rakt så det är ganska lätt för honom att bita tag i det, men bättre än hans tredelade bett iallafall. I slutet av träningen gick det ändå helt okej och han sprang inte lika mycket som i början. Jag vet att jag inte ska ha så höga krav, särskilt inte första träningen utomhus men igår kändes det knappt som att vi skulle kunna hoppa en bana på 1 meter. Men det är bara att träna vidare och det kommer antagligen bli bättre ju mer vi hoppar utomhus. Han avslutade iallafall med att hoppa vattenmattan ganska avslappnat, så det kändes bra!

Nu ska han få några lugnare dagar och sedan hoppas jag på att det inte dröjer allt för länge till att vi kan åka och kolla sadeln. Den ligger som sagt inte helt hundra och glider fram, särskilt när vi hoppar. Vilket självklart inte är bra.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229