2016 del 1

Januari

Januari var en ganska lugn månad. Vi började året med att träna för Micke Schultz och Peppe var en riktig clown på den träningen. Så fort vi stod still eller skrittade runt och väntade på vår tur for han runt som jag vet inte vad. Men hoppade fint gjorde han iallafall! Vi var sedan med på en "igångsättningskurs" som var en 2-dagars träning. Peppe kändes finare än någonsin och vi avrundade träningen med att leka över ett hinder på 140 cm.

Förutom hästarna så jobbade jag tidiga mornar och sena kvällar (bokstavligt talat) och däremellan försökte jag även spendera tid med Mattias.

Februari

Peppe reds på som vanligt och han började gå bättre och bättre. Han gjorde framsteg och höll på med mindre dumheter. Vi var med på en banträning där allt satt perfekt. Peppe lyssnade bra (för en gångs skull), hade ett bra tryck och hoppade riktigt fint.

Jag och Mattias lyxade till det och åkte till Iksu spa två gånger på en vecka. Först på en vanlig fredagskväll och sedan även på alla hjärtans dag. Riktigt mysigt!

I slutet av månaden blev anläggningen isolerad då någon häst hade fått feber. Det blev inställda tävlingar och Peppe fick en oplanerad vila. En av hästarna i tävlingsstallet med fick feber precis när vi trodde det började vara över och alla vi som stod där var tvungna att flytta ut i karantän i ett kallstall. Det var ingen rolig vecka då vattnet frös under nätterna och vi fick fixa precis allt själva.

Mars

Mars inleddes med en ofrivillig vila i och med karantänen och isoleringen på hippo. När jag äntligen kunde börja rida honom igen hade han vilat helt över en vecka och vi backade några steg i utvecklingen igen.

Vi var med på en till banträning som var ett genrep inför årets första tävling. Det gick inte alls som planerat utan vi gjorde en rejäl krasch. Han hoppade fint i början av banan men sedan var det som han fick en blackout och glömde vad han skulle göra. Som tur var klarade vi oss utan större skador.

Mattias tvingade även med mig till slalombacken och det var debuten på slalomskidor för min del. Jag överlevde och klarade mig utan brutna ben men om jag åker fler gånger är väldigt oklart, haha.

April

April var ingen särskilt bra månad. Vi beslutade oss för att tävla veckan efter kraschen på banträningen då Peppe kändes som vanligt vid ridning och vi hade även kollat upp honom hos en kiropraktor som gav klartecken till start. Tävlingen gick dock allt annat än bra och Peppe höll bara på att dumma sig. Det var nära att jag gav upp och ville sälja honom. Jag hade kämpat så mycket med honom och det gav inga resultat. Blev riktigt less faktiskt och vi var tillbaka på ruta ett igen.

Efter den tävlingen fick han en kort vila då jag inte hade någon motivation alls till att rida honom. Besvikelsen började lägga sig och efter vilan började jag testa nya bett och hittade ett som han fungerade helt okej på.

Gillar