Mandelmassa

Har man en gång testat att göra hemgjord mandelmassa kommer man aldrig att vilja köpa färdiggjord igen! Den hemmagjorda mandelmassan får en helt annan smak och konsistens och är tusen gånger godare än den man köper i butik. Och då vill jag tillägga att jag trots allt älskar köpt mandelmassa. Så har ni aldrig provat att göra egen så är det hög tid nu! Jag gillar att behålla skalet på när jag maler mandlarna då jag tycker det ger en god smak och fin färg till mandelmassan, man vill man hellre ha en vit mandelmassa mer lik den man köper i butik kan man skålla mandlarna innan man maler dem.

Lindas godaste mandelmassa:

INGREDIENSER:

  • 200 g sötmandel (med skal)
  • 200 g florsocker
  • 1 äggvita
  • 2-3 msk vatten

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa mandlarna i en matberedare till ett fint mjöl.
  2. Tillsätt florsocker och fortsätt mixa.
  3. Tillsätt äggvita och lite av vattnet i taget tills du får en härligt krämig konsistens.
  4. Förvara i kylen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229