Header

ÖVRIGT

Här kommer ett recept på en kaka som min mormor har bakat varje jul sedan jag var liten. Ett recept som hon berättat att hon själv fått ärva av min farmor en gång i tiden. Julen är den högtid som jag tycker till stor del ska bestå av just traditioner. Vissa saker ska bara finnas där, år efter år. Denna kaka är en sådan! Hemligheten för att få den så där extra god är att aldrig fuska med smöret. Det ska vara äkta svenskt smör och ingenting annat. Hoppas ni får en mysig 3:e advent! 

ADVENTSKAKA

INGREDIENSER:

  • 0,5 g saffran
  • 200 g smält smör
  • 1 ½ dl röd mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft).
  2. Smöra och bröa valfri bakform.
  3. Smält smöret tillsammans med saffran och rör i mjölken.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  5. Häll försiktigt i smörblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet.
  6. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
  7. Sikta i mjölet i smeten och rör försiktigt till en jämn smet.
  8. Häll smeten i den bröade formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40–50 minuter.
  9. Känn med en sticka så att kakan är helt torr innan du tar ut den.
  10. Servera din kaka tillsammans med en klick lingongrädde eller njut den som det är!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments