Vimedbarn

Jag startade en blogg på vimedbarn för att testa en bloggportal som riktar in sig mer på ämnet jag skriver om. Jag trivdes helt okej men att uppdatera bloggen var omöjligt - vilket i sin tur gjorde det ordentligt tråkigt. Portalen hade ingen app och därför fick man uppdatera via safari, och verktyget hängde sig mer eller mindre alltid.

Så jag återgick hit igen, det blir alltid så. Denna bloggen har jag haft i 5 år nu (ja, den är rensad). Så nånstans är detta ändå min ”trygghet”.

Jag skriver vid denna tidpunkten för att jag helt enkelt inte lär få mer sömn. Somnade 03, vaknade fem minuter senare av en rejäl hostattack. Gick upp, drack vatten, la mig igen och vaknade en timme senare av att Elvira var ledsen, gjorde välling, hon somnade om, jag blev kissnödig, gick upp igen och kissade, la mig igen och nu är jag pigg. Lär inte bli så mycket sömn inatt. 😩

Lite kort information om vad som hänt sedan sist; jag började läsa upp matten. Är inte färdig i kursen ännu men det började bra men gick bara neråt, tyvärr. Jag har insett att det inte finns tillräckligt med resurser för mig att klara matten. Matte har jag alltid haft svårt för, klarade inte ens tabellerna (multiplikation, addition, subtraktion och division) i lågstadiet. Fick ha specialhjälp i femman, gick i studiegrupp 4 av 4 i högstadiet. Alltid haft extrahjälp men klarar det ändå inte.

Kan inte sätta fingret på vad det är, jag har helt enkelt svårt för matte. Jag kan inte huvudräkning heller. Vardagsmatte är liksom ingenting för mig. Jag har dock gett allt och lite till i denna kursen, och nej, jag har inte gett upp. Jag kommer fortfarande göra resterande prov och se vad resultatet blir. Men jag har samtidigt insett att jag får se mig om lite vad mina valmöjligheter är.

Tack och lov har jag turen på min sida i denna fråga. Jag har (som vissa vet) alltid velat bli lärare. Men det har inte blivit aktuellt. Jag har sökt in flertal gånger men tackat nej av diverse anledningar (flytt utomlands, flytt från staden jag sökte in i, föräldraledighet m.m). Nånstans försöker jag tänka att det är ödet som riktar in mig på att jag verkligen borde satsa på min dröm. Det som fått mig att tveka senare tiden och fick mig att se mig om efter annat var ju den långa studietiden på 5 år. Jag ville liksom bli färdigt snabbt (ja, 3 år är snabbt i jämförelse), jag vill komma igång och arbeta och lägga studierna bakom mig. ”Veta vad jag vill bli” helt enkelt.

Meeen, nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och insett vad jag ska sträva efter. Vad gör det om utbildningen är fem år lång när det ger mig mycket i slutändan?

Så, planen är; läs färdigt matematiken, se hur det blir till våren, ta det därifrån (jag har redan sökt in till lärare också). Det ska bli väldigt spännande 🙂 när jag tänker efter riktigt ordentligt hoppas jag att det är lärarprogrammet jag kommer in på!! Jag tror (vet) att det är mer ”jag”.

Jag har även sökt in till en kurs litteraturvetenskap. Mest för att. Jag älskar sådana fristående kurser, det ger så himla nyttig information och är väldigt givande! 😀 Jag är verkligen en studiemänniska som älskar att lära mig saker, gillar det akademiska. Kanske låter udda men så är det. Tycker om att läsa, skriva och lära.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229