Min hårresa

Vet att jag är den enda som är intresserad av allt som har med mitt hår att göra men tycker det är så intressant och kul för min egen del att gå tillbaka att läsa.

Jag har ju mina perioder där jag köttar på och tänker ”äh, det är bara hår”. Jag har blekt sönder håret x antal gånger, klippt det själv hemma i alla konstiga frisyrer men aldrig direkt brytt mig. Därför, när jag för ett år sedan, klippte av mig håret tänkte jag exakt samma. Bara det att sedan den dagen har jag ångrat mig som tusan och gått helhjärtat in för att få tillbaka mitt ”långa” hår. Men i oktober förra året fick jag ännu en briljant idé att klippa lugg, och det ångrade jag ännu mer.

Trots det fortsatte jag färga det, har under de senaste 3 åren färgat i olika nyanser av brunt. Allt från mörkbrunt, slingor, balayage, ljusbrunt och sånt. Men innan dess var jag både blond, rödhårig, blond igen, brunhårig och blond igen.. Ja, så man behöver inte vara Einstein för att förstå att mitt stackars hår fått utstå en hel del slitage. Men som jag skrev ovan, jag har bara aldrig brytt mig, det har hänt väldigt sällan att det blivit så pass slitet att det gått av men jag lärde mig en läxa en gång när det faktiskt gjorde det... 🙈 kort innan vi skulle ha bal i trean (innan studenten) ville jag bli blond. Hade långt brunt hår innan dess. Slingade håret hemma och visst blev det blont men allt hår gick av. Eller inte allt, men till axlarna. Fick akutklippa mig och det var inte alls roligt om jag ska vara ärlig, men det var ju mer för att det skedde så tätt inpå balen 🙈. Det var även vissa tjocka partier som var betydligt kortare på ena sidan än andra vilket gjorde att även om jag klippt av det mest slitna så var håret jättetjockt på ena sidan - inte så snyggt. 😒

Men nu, på äldre dar, har jag lärt mig en läxa och även börjat vårda håret. Jag har ju nu börjat med att försöka äta bättre och jag hoppas det ska hjälpa en del. Jag har börjat dricka mycket vatten. Äter vitamintillskott också! Sen sover jag med fläta, använder numera fläta till vardags för håret blivit så pass långt igen så det blir jämnt (efter min luggklippning), och det bästa av allt; jag har inte färgat håret på fyra månader.

För någon som avskydde utväxt tidigare och som färgade ca var tredje vecka (hela håret) så är detta ett stort steg! Det ska ni veta! Varje dag står jag och glor på den i spegeln och tänker att nä nu jäklar ska den väck, men jag står emot. Aldrig mer hemmafärg! 🌱

I dagsläget har mitt hår en helt okej längd. Det har växt en hel del på 12 månader vågar jag påstå. Jag sover ju som sagt alltid med fläta, använder bra tofsar, använder bra schampoo och balsam, använder hårolja, balsamspray och värmeskydd även om jag väldigt väldigt väldigt sällan plattar/lockar eller fönar håret.

Men det ska bli spännande och se hur länge jag klarar nu att gå utan att färga det. Jag funderar på att boka in ett frisörbesök om någon månad eventuellt för att ljusa upp det lite sen låta det vara, eller om jag helt enkelt bara ska gå och vänta på att min naturliga hårfärg växer ut. Känns som ett projekt som tar flera år, men i slutändan är det nog helt klart värt det.

Gillar

Kommentarer

Aaron
Aaron,
You look great Linda, pretty hair! <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229