Kost & träning

Jag har hela mitt liv varit smal, bra ämnesomsättning helt enkelt. Visst har jag alltid varit nöjd med min kropp, även om folk väldigt gärna ger sig friheten att kommentera en när man är smal. Och visst har jag tagit åt mig ibland, men det blev bättre ju äldre jag blev.

Dom gångerna jag gått upp var under andra året i gymnasiet när jag och mina vänner drack en del, alltså under ens festperioden i ens liv. Det var inte så jag vill påstå att jag var mullig eller så, men jag var väldigt nöjd även om det säkerligen inte var så hälsosamt.

Sen gick jag ner igen när jag fick min celiakidiagnos 2015, och sen gick jag upp alldeles för mycket när jag var gravid, men så gick jag ner snabbt igen.

Även om jag varit smal har jag ändå alltid haft god aptit vill jag tillägga.

Men så förrförra året, så började jag äta sämre, och förra hösten gick det utför. Hade ingen aptit alls, åt en måltid om dagen tillsammams med Elvira annars så kollade jag bara på när hon åt. Var nere på 45 kg och väldigt många påpekade det. Jag kunde inte ha mina gamla jeans för dom bara trillade av. Jag vet inte vad som hände alls där.

För det är inte så jag vill ha det, jag vill ha en hälsosam kropp. Det gör inget om jag är smal, för det är bara så jag är skapad. Men jag vill vara det hälsosamt, inte för att jag inte äter. Under den perioden där jag inte åt något alls så var jag aldrig ens hungrig när jag åt, jag åt små miniportioner och drack mig hellre mätt med tex cola zero.

Jag ville börja träna igen men jag visste att kroppen inte skulle orka. Och inte jag heller för den delen. Man måste börja i rätt ände, och det är kosten.

Och det tog jag tag i, i slutet av förra året, men så knockades jag av influensa och då tappade jag allt igen, sen åkte Elvira till sin pappa över jul och nyår och då slutade jag med rutiner, som jag alltid försöker vara noga med när hon är hemma.

Men nu, nu går jag in i andra veckan i mitt nya liv, där jag för en gångsskull känner att jag började på rätt sätt, nämligen med kosten. Jag vill träna, och har all motivation till träning, men jag tänker inte göra misstaget jag alltid gör - att gå all in direkt och sen ge upp när jag inser att jag inte orkar.

Jag vägde 50 när jag började med detta, i två veckor har jag ätit frukost, mellanmål, lunch, middag, druckit gainer och räknat kalorier för att gå i mig tillräckligt av det jag behöver. Jag tränar också, men börjar smått, jag behöver få energi i kroppen innan jag börjar helt med träningen. Jag är faktiskt stolt över mig själv, och känner en stor förändring i kroppen. Jag orkar redan äta mer, jag har fått in det på rutin, jag känner hunger, har mer energi, är gladare osv.

Sen vill jag påpeka att jag försöker äta nyttigt och hälsosamt, men inte överdrivet. Men äter mycket frukt iallafall.

Jag har ingen våg hemma, så vet inte om jag kommit någon bit på vägen. Man ser ju inte sånt själv heller, men i huvudet är jag redan en bra bit på vägen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229