Får man lov att vara lite stolt över sig själv?

Idag har jag en sån skön känsla inombords. Jag är ju i vanliga fall en människa med mycket oro i kroppen och har svårt för att slappna av men denna måndagen har verkligen fått mig att vända på den känslan.

Idag började jag min mattekurs och det gick över förväntan! Jag har läst, läst och läst, beställt mattebok och verkligen använt en helt annan strategi samt gett mig tusan på att klara det och jag räknade hur många uppgifter som helst och tänkte att mycket handlar nog om inställningen. I gymnasiet och sånt hade jag inte denna inställningen och då blev det mycket svårare, för fem år sedan hade jag aldrig förstått dessa talen jag räknade idag. Jag känner att jag verkligen ger 110 procent nu och därför känner jag också att om jag inte skulle klara det så har jag iallafall försökt allt och så har jag inte känt tidigare när det kommit till matten.

Sen idag den 1 oktober börjar jag även min vegetariska månad! Nu blir det inget kött på en hel månad för att se om detta är någonting för mig samt se om hälsan blir bättre. Läst på en hel del både recept och alla fördelar det ger att utesluta kött, både som djurvän, för miljön och för kroppen. Så när jag var mer påläst än jag någonsin varit tidigare var valet väldigt enkelt och därför blev det nu en månad prova på och lära sig mer och förhoppningsvis fortsätter det på den vägen. ☺️ det blir dock mer lacto-ovo-vegetarian (tror jag att det hette) då jag fortfarande kommer äta ägg, dricka mjölk och så. Dock ska jag dra ner på det också, mjölkdrickandet alltså. Men vissa saker är svåra att utesluta för min del och jag känner ändå någonstans att jag får börja lite enkelt och vem vet - kanske utvecklas det.

Anledningen till att jag inte vill utesluta allt på en gång är för jag redan känner mig så himla begränsad med vissa saker eftersom jag har celiaki och inte äter gluten. Därför känner jag att jag behöver börja lite enklare då jag egentligen inte har ett stort matlagningsintresse och absolut ingen fantasi what so ever heller, tror jag behöver börja där och sedan så smått utesluta mer och mer om det ska bli på det viset långsiktigt. 🌱

Däremot ska jag utesluta pasta och få in mer bönpasta och kikärtspasta i kosten. Ja, helt enkelt börja äta mer nyttigt.

Jag skulle ju egentligen träna idag men känner mig fortfarande inte helt hundra sedan jag varit sjuk så jag valde därför att inte träna på hela veckan utan endast fokusera på kosten och lägga om den. Förhoppningsvis ger detta mig en nystart och möjlighet till ett piggare och mer aktivt liv. Så man har lite att bygga på och energin som krävs för att gå helhjärtat in för träningen. Den känns liksom meningslös när man äter som jag gjort, oregelbundet och inte särskilt nyttigt.

Och från en sak till en annan, innan så satt jag i soffan medan Elvira lekte med sina saker i sin lekhörna, så kom hon bort till mig i soffan och sa ”jag saknade dig mamma” och la sig hos mig. Alltså hon gör mig varm i hjärtat hela tiden ❤️❤️ hon sa även ”åh mamma jag älskar dig” 😭😭 hon är så fin, får nypa mig i armen många gånger för att se så jag inte drömmer. Goa människa, och hon fick beröm på förskolan med att hon är så snäll och hjälpsam. Sånt blir man glad av att höra!

Nu ligger hon så sött i sin säng och sover, vid 19-tiden ikväll kom hon till mig och sa ”mamma, det är mörkt nu! Snart kommer månen, måste gå och sova!!”, men hon verkade så pigg så jag tänkte at hon somnar aldrig nu men jodå, vi borstade tänderna och sen gick hon rakt in och la sig i sängen och somnade. 💖 mörkret är bra på så vis om man vill ha rutiner 😂 annat var det i somras när det aldrig blev mörkt haha💖

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229