Få in fasta rutiner

Det är mitt i natten och jag är vaken som vanligt. Ett av mina nyårslöften detta året var faktiskt att få normala rutiner, så länge jag kan minnas har jag alltid haft svårt för att somna på kvällarna. Förutom när Elvira var mycket liten kanske men bortsett från det så är jag en riktig nattuggla. Men det klingar inte gott att vara nattuggla när man har barn, högskola och en vardag som måste fungera. Man är nästan som en zombie vissa dagar men när kvällen kommer och man bör vara trött så är det de sista jag är.

När jag bodde och arbetade i Oslo för fyra år sedan började mina pass ofta klockan 06, då sov jag ingenting på natten. Ändå kunde jag inte somna dagen efter igen.

Det beror egentligen inte på något speciellt, men jag verkligen njuter av tiden på natten på något konstigt vänster. Låter väl märkligt kan jag tänka.

Men oavsett, innan jag blev sjuk i influensa i december hade jag kommit igång bra med träningen, och det fick mig att koppla framåt kvällen. Så nu när jag är frisk ska jag ta tag i det igen, och få fasta rutiner. För är det någonting jag är säker på är det att rutiner är bra för alla, både barn och vuxna. Jag har ju Elvira och hennes rutiner att ta hänsyn till och att vända om till morgonmänniska är väl bara tufft ett tag men sen vänjer man sig. Eller? Det hoppas jag iallafall.

Nej, nu ska jag läsa lite mer om mobiler (är helt hooked på det nu i väntan på min nya). Sen ska jag försöka sova.


Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229