đŸ€ą

Om det finns en enda bacill eller viruspartikel i mitt hem nu kÀnner den nog sig ensam. För fy tusan vad jag har stÀdat, desifincerat, svabbat, dammsugit, slÀngt, diskat och vÀdrat mitt hem.

Elvira kom hem med ont i magen frÄn förskolan och krÀktes. Bara en gÄng, men det tog fram sidan av mig att vara vÀldigt, vÀldigt renlig en tid. Hon har inte visat mer att hon mÄr dÄligt, var glad och lekte resten av dagen. Sover nu, skönt och gott, inte mer ont i magen. Oavsett vad det Àr, magsjuka, calici, matförgiftning, förstoppning, Äksjuka, you name it, sÄ har jag hanterat det som Ärets mest smittsamma sjukdom. Jag har duschat henne, mig sjÀlv, slÀngt ut saker, stÀdat, vÀdrat, tvÀttat hÀnderna HELA TIDEN, handspritat hÀnderna, torkat med klorin, slÀngt min dyra vardagsrumsmatta (jag vet. korkat, men nej tack).

Nu fĂ„r vi bara vĂ€nta och se vad som sker, jag sjukanmĂ€lde henne iallafall resten av  veckan, för Ă€r det magsjuka och jag skickar dit henne igen gĂ„r det bara runt och runt. Jag Ă€r vĂ€ldigt noga med alla regler, nĂ„ja, i den mĂ„n det gĂ„r. Minns förra Ă„ret nĂ€r jag, mamma och Mathias var magsjuka och det var dom enda som kunde hjĂ€lpa mig, men sĂ„ kunde dom inte det för dom lĂ„g med hemma, halvdöda, dĂ„ tog jag mig faktiskt ut till affĂ€ren.. PĂ„ dag 2, kanske 38h efter jag börjat pĂ„ bra.

NÄja, ligger hÀr, renskrubbad frÄn topp till tÄ, har nog klippt naglarna sÄ korta att jag kommer fÄ nageltrÄng inom den nÀrmsta halvtimmen, men vill inte ha baciller under dom. Det enda som fattas Àr att jag skulle ha tvÀttat hÄret med diskmedel.

Nu fÄr vi stÄ ut och se vad resten av veckan har att bjuda pÄ.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229