🌱 Dag två med vegetarisk kost

Idag gick vi in i dag två med min nya kost och jag är inte helt övertygad. Maten är ju givetvis god, och mycket beror nog på att jag är smått förkyld och tjock i halsen vilket innebär per automatik sämre aptit från början.

Men idag tänkte jag att vi slog på stort så jag bjöd familjen på broccolibiffar med sallad och en kall sås. Liiite för mycket vitlök för min smak som förvisso älskar vitlök, men då vet jag det till nästa gång☺️ själva biffarna vet jag inte riktigt vad jag tyckte. Äckliga var dom absolut inte, men fick ingen wow-känsla heller. Hade velat dra ner på äggen jag hade i biffsmeten, jag avskyr ju ägg och äter på min höjd kokt äggvita (pillar bort gulan), och har överlag svårt för mat med ägg i. Inte för att ägg är äckligt men för att jag inte tycker om konsistensen av stekt ägg, äggröra, omelett osv. Och biffarna hade lite den där konsistensen, tyvärr. Kanske gjorde fel men nästa gång använder jag hellre mindre ägg. För jag har absolut ingenting emot att göra det igen.

Till detta hade jag sallad, gjorde en lite enklare variant med quinoa, romansallad, paprika, tomat, svarta oliver, olivolja, balsamico, salt och peppar. Den var god! Och såsen som jag gjorde med turkisk yoghurt, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar var med god även om den smakade väldigt mycket vitlök som sagt. Använde en stor klyfta det kan vara därför 🤣.

Överlag så gick det helt klart ner och jag blev mätt, jag gör gärna denna måltiden igen men då varierar jag nog biffreceptet lite. Nästa gång testar jag nog dock att göra biffar av någonting annat 🤔 det finns ju mååånga valmöjligheter.

Jag fortsätter dock min vegetariska månad med nöje, det är dock himla svårt att komma på vad man ska äta varje dag. Imorgon blir det nog någonting enklare dock. Maten uppskattades idag iallafall av resterande och det var kul!! ❤️

Dessutom ser det väldigt inbjudande och fräscht ut på tallriken när man har mycket grönt, det får jag säga 🌱 och det känns nyttigt och hälsosamt med bra fetter och många viktiga vitaminer som är nödvändiga för kroppen 😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229