Varför kan inte folk hålla avstånd?

Varje gång som jag är ute så blir jag så irriterad, jag försöker hela tiden att hålla avstånd och ser jag att det finns folk ditt jag ska i affär eller var som så väntar jag tills det blir fritt så jag kan gå. Man det är hela tiden folk som tränger sig och har så himla brott om att komma förbi så man kan känna deras andedräkt i nacken och örat. Vad är det som är så svårt att förstå? Vi är fortfarande mitt i en pandemi och vi har ALLA ett ansvar att följa de riktlinjer som gäller.


Visst jag kan förstå att man tycker det är jobbigt eftersom det pågått så länge, men då är det ju också desto viktigare att fortsätta följa folkhälsomyndighetens riktlinjer när svenska regeringen ändå valt att fortsätta ha affärer öppna och vi inte sitter i karantän.

Absolut att man måste få fortsätta med sitt liv men jag tycker att man kan försöka göra det och ändå följa riktlinjerna. Vi tänkte förra helgen att vi skulle till lekplatsen för det var så fint väder och det tyckte tydligen alla andra barnfamiljer också för Lekplatsen var packad med folk. Vi valde då att leta upp en lekplats som INTE var fullproppad med folk. Vi träffar inga nya människor utan håller oss till vårt kluster som vi har nära kontakt med, vi väntar tills detta är över. det är inte värt att riskera liv för att själv få vara social, tycker jag.

Tv4 reporterade nyss att Europa nu är i epicentrum, detta tycker ju jag är ett bevis på att folk struntar i riktlinjerna och att fler insjuknar igen.

Vi måste alla hjälpas åt att skydda de gamla och alla som är i riskgrupperna.


Kram på er denna regniga tisdag ❤❤

Gillar

Kommentarer