Ahlgrens pannacotta

I dag har jag gjort desserten inför i morgon nyårsafton och varför jag inte testa denna innan vet jag inte! Den innehåller bara två ingredienser och var jätteenkel att göra. Receptet har jag hämtat på jennysmatblogg.nu.


För 10 portioner Ahlgrens pannacotta :2 påsar med bilar
9  dl vispgrädde
Gör så ahlgrens bilar pannacotta så här :Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar och rör om tills allt har smält.
Häll upp i glasen och låt stelna ( cirka 2 timmar ) tills du gör samma med nästa färg. När du tre lagerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen.


 Perfekt efterrätt på barnkalaset. Jag valde att göra portionerna lite mindre eftersom de använt stora glas i orginalreceptet och skrev att den är väldigt mäktig.Önskar man förstärka färgerna kan man ha i grön & rosa karamell färg – detta hade inte jag. Nu står dom klara i kylen och väntar på lite dekorering i morgon bara så återstår smakprovet kvar.Vad ska nu ha för gott till dessert på nyårsafton? Jag älskar själv choklad så hade det inte varit för Nisse som gjorde att jag fick tänka utanför min box ( hihihi) så hade det blivit något chokladigt .
Kram på er!

Gillar

Kommentarer