Header

Spelade brännboll med jobbet igår och som jag misstänkte så har jag idag träningsvärk =) haha hyr fan är det ens möjligt? Kan man vara så otränad.

Har varit ledig med barnen idag men jag sov nästan bort hela dagen. Pappa kom och väckte oss och tur var väll det 😴😋

Mormor har varit här en sväng och när Andreas kom hem åkte vi till Uddevalla och köpte cykel till Liam. Så fin 😁 Bild kommer 😀

påväg hem blev jag dålig. Misstänkte detta eftersom att jag varit så trött och slö hela dagen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna helgen har vi varit iväg med tältet. När jag säger att vi ska iväg och tälta hela familjen så får man alltid frågan om man tycker det är kul och om det fungerar. Dom allra flesta tänker då på ett tält som är trångt och litet. Men vårat tält är inte riktigt så. Det är 38 kvm och underbart =)

Vi har haft en jättebra helg i Varberg på Apelviken. I fredags regnade det man vad gör det när vi har så bra tält =) satt inne hos oss och spelade kort. På lördagen blev det underbart väder och After Beach☀️

Barnen han även med ett bad i poolen. Först var det kallt men sen ville dom inte upp🤣 Det var 23 grader i poolen så jättekallt var det inte.

Likes

Comments

Hej alla i sommarvärmen☀️ Här har det varit tyst ett tag men jag har verkligen inte haft tid. Har jobbat mycket. Barnen tycker det är så härligt med sommarlov. Jag började jobba klockan 12 idag så det var ingen stress för dom på morgonen❤️ Följde Liam till skolan för samtidigt ta en kik bland upphittade kläder som dom samlat ihop. Det jag direkt reflekterade över var att 90% av alla kläder är till kille.

Vad betyder detta? Jag tolkar det som att killar i det stora hela är mer slarviga än tjejer =)

Likes

Comments

Vilken bra helg det blev 😁 klockan 9 på lördags morgon träffades styrelsen i Tjörns basket på stenungsbaden. Vi började med lite frukost sen startade vi en utbildning om hur man driver en förening och vilka möjligheter man har till att kunna arrangera aktiviteter, träningar, matcher och mycket mer för barn och ungdommar. Klockan 13 var det lunch och sen fortsatte vi till 17 😀

Det finns så mycket vi kan göra för svenska idrottsföreningar och det är så otroligt viktigt för alla barn och ungdommar. Jag har valt att hjälpa till i Tjörns Basket så att alla som vill spela basket ska få dom bästa möjligheterna.

Tycker även du ska fundera på om du kan hjälpa till någonstans!

Idrotten är så otroligt viktig.

Ett mål vi har nu är att hitta föräldrar som kan tänka sig hjälpa till med små saker som att exempel stanna kvar i lokalen när barnet spelar.

Varför är det så viktigt kanske ni funderar på då. Jo, det är så att oftast är det bara 1-2 coacher och ibland massor av barn. Så är det då ett barn som blir ledsen eller av någon anledning inte vill vara med så är det jättebra om en förälder kan prata med barnet, kanske hålla barnet sällskap tills träningen är slut. Då kan coacherna fokusera på dom andra barnen som vill fortsätta träna/leka. Detta var bara en anladning till att det är så viktigt med delaktiga föräldrar. Så släpp nu stressen och gå med era barn in på träningarna och se vad som händer där 😁

På kvällen blev det spa och middag. Avslutade kvällen med gott i glaset (vad får ni gissa😂🍷) och dans. Idag vad det fantastisk frukost kl 8 sen fortsatte vi med lite diskussioner och ett årsmöte. Klockan 14 avslutade vi.

Tack alla som var med och gjorde denna helgen perfekt.

Likes

Comments

Tack alla för att ni är inne och läser! 

Ibland funderar jag på att sluta blogga men när jag går in på bloggen och läser så blir jag så glad över att se att så många är inne. Förra gången jag bloggade (för några årsen) så var det inte alls så många.❤️❤️

🏀⛹️♂️⛹️♀️

Idag är det jobb till 23 sen raka vägen hem och sova 😂😴

Imorgon klockan 8.30 hämtar min bror och hans tjej upp mig för att åka till stenungsbaden där vi i 2 dagar ska ha styrelsemöte och planering för Tjörns Basket 😃 Imorgon kväll blir det middag och spa med hela gänget. Chansen till att det blir ett eller två glas vin också är mycket stor🍷

Likes

Comments

Kan det verkligen regna mer nu? Det har varit så konstigt väder idag. Ena stunden skiner solen och i nästa stund så ösregnar det. 🌧️☀️. Räcker det inte med att det regnar på natten?

Jag har sökt till en utbildning som börjar i höst och har nu fått svaret att jag står som reserv. Det är alltid några från reserv-listan som får plats och jag ligger ganska bra till så jag har fortfarande en chans. Men jag är så spridd i tankarna. Jag vill plugga och det är ju skönt att ha det gjort men samtidigt vill jag jobba och spara pengar så vi kan fortsätta renovera. Det kommer vi ju inte kunna göra under den tiden som jag pluggar. Kommer jag inte in detta året så söker jag till nästa.😁

Det är så mycket vi vill bli klara med här hemma och ju mer vi tänker på det ju mer inser vi att det kommer dröja innan det är klart. Altan och golvet inne är det som står först på listan. Men det är 2 stora kostnader.

Köpte virke och hönsnät idag så vi kan bygga ett nät över jordgubbarna. Nu har vi problemet att fåglarna äter upp våra plantor. Tror vi kommer få endel jordgubbar i år. Vi har ca 30 plantor och det har redan börjat växa ordentligt. Men det dröjer ett tag till innan dom är röda. Hoppas på bättre väder imorgon så vi kan börja bygga.

Likes

Comments


Logdans!

I lördags var det våran årliga logdans 😁 I år var det betydligt varmare än förra året då det typ var 7 grader på kvällen. Vi kör alltid taco-buff'e sen på kvällen är det full fart på dansgolvet. Det blir fler och fler barn varje år och nu är dom riktigt många. Även dom har otroligt roligt. Tyvärr tog jag knappt några kort. Kan inte förstå varför jag missade det. Måste säga att vi hade extremt tur med vädret för hela veckan stod det regn på lördagen men det var absolut inte många droppar som kom.


Sveriges nationaldag!

Idag åkte vi ut till klädesholmen för nationalfirande. Det är så fint där men det var så mycket folk. Nellie blev dålig och ville inte gå. När vi tog en fika så ville hon bara ligga ner. Detta är absolut inte likt henne så vi förstod tidigt att något inte stämde. Nu ligger hon i min säng med jätte hög feber. Stackarn 🙁

Likes

Comments

Att vakna upp till solen är en härlig känsla ☀️ Hoppas det håller i sig hela dagen. 1 juni redan och vi är inne på sommarmånaderna. Nu ska vara vädret visa oss det också. 

Liam fick inte bästa starten på dagen idag. Det gick inte som han ville och på morgonen då han är trött så blir det såklart jobbigt. Men jag tror att det gick bra när han kom iväg. ❤️ Det är viktigt för han att vi ihop med han plockar fram kläder och det han ska ha med dig till skolan redan kvällen innan. Till hösten börjar Nellie skolan och det kommer verkligen bli så bra. Mycket enklare för mig och roligare för barnen att dom ska till samma ställe. 👫😀

På lördag är det Pingstafton och sen några år tillbaka har vi logdans i ucklum. Då träffas allt från små barn till äldre, vi äter tacos och dansar 💃🕺😀 Alltid lika kul men hoppas bara vädret och värmen blir bra. Förra året var det så kallt att många avslutade tidigt.

Ha en bra torsdag!

Likes

Comments

Idag är jag riktigt upprörd!

Ungdomar från Afghanistan behandlas som skit, som om alla var grova brottslingar. Idag lyfter ytterligare ett plan till Kabul. Det sitter ett gäng ungdomar inne på förvaret i Åstorp och bara väntar på att bli fraktade till flygplatsen i handklovar och ett bälte med handtag. Detta är helt sjukt. Det vore så mycket bättre om vi kunde ta hand om dom som på riktigt är kriminella oavsett kön eller vart ifrån i världen dom kommer. Men nej vi skickar oskyldiga ungdomar till döden istället. Ja jag menar verkligen döden! Afghanistan är absolut inget säkert land och risken att dessa ungdomar blir direkt tagna in till kriget när dom landar i Kabul är mycket stor.

Det finns så mycket mer vi skulle kunna göra och Sverige behöver dessa människor. Så istället för att bara gnälla och låta dom få avslag och bli hemskickade så kan vi fokusera på att få dom integrerade så dom sen kan börja läsa eller arbeta. Många av dom som kommer stora som små ha arbetat tidigare och har massor av erfarenhet och i många fall även utbildningar som vi skulle kunna ha stor nytta av.

Nu har också Stefan Löfven uttalat sig igår och sagt att Miljöpartiets förslag om att dom ensamkommande som fått avslag skall få en ny chans inte kommer bli aktuellt. Han är verkligen en man som vänder kappan efter vinden och spekulationerna går nu om att Löfven börjar bli rädd att han tappar många röster till SD. Men nu riskerar han verkligen att tappa röster. Jag är en av dom iallafall.
Jag vet att många håller med Löfven i just detta, framförallt vissa andra partier men snälla försök tänk ett steg längre. Vi har släppt in dom, vi har lagt några kronor på att få dom integrerade och dom har kommit riktigt långt. Varför då bara stoppa det och skicka dom till döden.

Stefan Löfvens egna ord hösten 2015 när han höll tal i Stockholm var:
-Nu måste vi bestämma oss vilket Europa vi vill ha. Efter kalla kriget för 70 årsen så kom Europa överens om att detta aldrig får hända igen.
- Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig, mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt när nöden är stor. Om vi bär den här uppgiften tillsammans kära vänner då kan vi göra skillnad på riktigt för människor.
Sveriges mottagning av flyktingar är hela Sveriges ansvar.

Sen hur dom blir behandlade på Migrationsverket, vilka hemska intervjuer det är där,
HBTQ testerna på migrationsverket där inte ens Rickard Söderberg svar var godkända. Han som är en av Sveriges största bög skulle fått avslag och bli utvisad. Då kan man börja fundera på om det verkligen går rätt till..

Jag skulle kunna prata och skriva hur mycket som helst om detta men det är säkert redan tråkigt för er att lösa och förhoppningsvis får detta även er att reagera.

Likes

Comments

Ännu en fantastisk dag☀️ Det jag är rädd för är att det är riktigt härlig sommar nu sen blir det inget mer. Så har det ju varit förr kan man ju säga. Jag vill ha det såhär hela sommaren.

Denna helgen har varit otroligt lugn även om jag vet att vi egentligen har massor att göra. Det får vi göra när det inte är så fantastiskt väder. Imorgon skall det ju bli lite sämre så då kanske det blir att vara inne och greja mer. Men vem vet prognosen har ju lurat oss förr.

Var en sväng på torget. Liam behövde shorts eftersom att alla han har är små. Det blev också ett par skor till Nellie som vi måste prova imorgon. Är inte alls köpglad just nu men så är det att ha barn, dom bara måste ha vissa saker.

Imorgon kommer Nellie hem igen. Det blir också middag här för att fira mors dag😀

Eftersom att det är lördag idag så får jag lov att äta godis 😛 så ikväll blev det film och godis.

Likes

Comments