Hej, vill ni ha en extrem fotobomb från toaletten på Avocado Club? Nej? Synd

Leonie frågade idag vad jag hade haft för mig i helgen, och fortfarande (6 timmar senare) kan jag absolut inte minnas alls vad jag höll på med. Typ.
Så bestämde att jag ska bli bättre på att skriva ner vad jag håller på med! Här är en lista på min vecka:
Måndag: gick ut och klubbade (hej jo tar tag i mitt liv snart)
Tisdag: Hängde med Paulette som jag inte sett på evigheter, härlig tjej
Onsdag: Leonie kom över och vi lagade inspispannkakor och drack kopiösa mängder kaffe
Torsdag: I framtiden men ska försöka dra mig ut för att plugga lite tyska och på kvällen ses med Eila, Moa och Klara!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Svårt att minnas att ta bilder då man har roligt hörni! Eller då man bara ligger hemma och inte gör ett skit.
Ska ta tag i livet sen när jag orkar!
Kram på er

Likes

Comments

12 mindre fina/relevanta bilder från förra veckan som inte rymdes med i tidigare inlägg. Känns som att förra veckan var flera stycken, gjorde så otroligt många saker och klämde in så mycket program! Drack också alkohol åtta dagar i rad vilket inte var kul alls. Nu har jag börjat återhämta mig dock.

Bilderna:
1. Ny bar i listan på favoriter. I Friedrichshain. Här firade vi Júlias födelsedag samt sörjde det faktum att hon skulle flytta bort kommande måndag. Var härligt att hänga med henne och roligt att träffa massa nya människor, i och med att vi i princip inte hade några gemensamma bekannta alls innan.
2. Ny lärdom: beställ inte en matcha latte. Smakar inte gott alls
3. Fasader i Kreuzberg. För nåt årtionde sedan, då gentrifieringen var ännu mer aggressivt upphängd på tapeten i Berlin än vad den är nu, gick det att sälja lägenheter som såg "billiga" ut, för ett högre pris än samma lägenhet med en vacker fasad i fransk stil. Kreuzberg är ett område i Berlin som (när)historiskt sett har varit hem för många med låg eller knapp inkomst, därav är det inte gynsamt att i detta område vara förknippad med pengar (kapitalism). Alltså; husen på bilden var tänkta att se likadana ut, men på det ena har fasaden skalats av för att höja husets marknadsvärde.
4. Mat-takvåningen på Bikini Berlin i Kudamm! Fint
5. Berliner dom som jag chillade lite i någon dag. Sist var jag där med Cajsa innan sommren, gud så mycket som hänt sedan dess.
6. DDR museum; varför fungerade inte kommunismen? 

Some were more equal than others
The statesmen of the GDR promoted the "classless society" and at the same time enjoyed the privileges of an elite. They drove Volvos and not Trabants, had easy access to Western products and were isolated from the everyday worries of GDR citizens. This elite, numbering around ten thousand was treated in special hospitalsand could relax in secluded holiday resorts. Initially living in a special villa suburb of Berlin, the Pankow "townlet", Ulbricht and his associates later moved to the forested area of Wandlitz. 

7. Ovannämnda museum; frigörelsen från den kropplsiga skammen. (Pågår väl fortfarande?)
8. Fin tavla på random marknad. Jag vill också måla!
9. Mellan huset för Humboldts juridiska fakultet och det nya operahuset finns ett underjordiskt minnesmonument för böckerna som brändes vid inledningen av förintelsen. Gått över torget flera gånger, man aldrig upptäckt det innan.
10. Cafe cinema här har väl alla gått
11. Den lilla prinsen; der kleine Prinz: Woha! Barnbok okej, men helt fantastisk?
12. Meningslösbild i många syften, men tillför här mening i och med att den kompleterar symetrin i mitt inlägg.

Likes

Comments

Denhär bloggen är ju bara quality content, som ni märker.

Likes

Comments

Orkar inte med att ha ledigt hörni. Helt för ansträngande, låt mig sova bara.

Likes

Comments

Berlin är så fint

Likes

Comments

Mathilda här på besök! Har inte gjort något vettigt, som ni ser.

Likes

Comments

La la la
Eftersom att vi bokat lägenheten innan Paulina bestämt sig för att komma med, så rymdes hon inte in där och sov därför på hostel - vilket var en sån jävla tur för oss andra! I Budapest finns en hostelkedja av "Partyhostels", med cirka 8 olika locations runt om i staden. Även om vi andra inte bodde där, så hängde vi på Paulinas största delen av vår icke-turistande tid. Galet kul! Tänk er att bo på en hemmafest ungefär. Med tystnad efter 10. Och extra lokaler med bar och dansgolv och kök och allt man behöver i livet. Och ett enormt gäng andra roliga, unga människor från hela världen över som bara vill ha kul och inte bryr sig om att det är måndag nästa morgon. Här ska man bo om man åker till Budapest!
Båda kvällarna vi gick ut i Budapest gick vi också senare till en bar, Szimla kert, vilken också är ett måste ifall man tagit flyget till Ungern! Som en stor labyrint av världens vackraste och finaste soptipp ungefär.
Och langos! Inte att glömma. Friterad deg med smetna och ost. Jag och Eila provade det på en julmarknad i december, och har varit olyckliga ända sedan då vi inte hittat det igen. Men tydligen är det ungefär en nationalrätt i Ungern! Så himla gott.
Blev överdrivet kär i Budapest, ska finkamma internet efter billiga flyg tillbaka dit asap.

Likes

Comments

Budapest! Wow!!!
Trots skyhöga förväntningar blev jag verkligen positivt överraskad av Budpest, helt fantastisk stad!
För det första är staden gudomligt vacker, med kyrkor och slott och överväldigande-livsförändrande parlamentsbyggnader överallt. För det andra nog den billigaste europeiska huvudstad jag besökt, man kunde få en full måltid för cirka en euro! Och för lägenheten vi bodde i (helt ny och med kök osv!) betalade vi 50 euro för hela helgen, vilket delat på tre personer är orimligt lite.
För det tredje sjukligt rolig stad också. Ska skriva ett till inlägg om det imorgon.
Tursam som jag är hade jag även det bästa ressällskapet! Åkte med Eila och Andrea från Berlin, men Andreas kompis Paulina som är au pair i Monaco kom också lite senare på lördagen.

Likes

Comments

Idag sken solen, det var inte kallt och fåglarna sjöng. Blev så glad så. Inte bara för att vädret var fint, utan för att all min livsenergi fördubblades och jag insåg hur lyckligt lottad jag är och hur fint livet är! (Vet att många spyr lite inombords nu, men bryr mig inte)
Är så glad att få vara i Berlin. Är så glad över att ha så fina, härliga vänner här och runt om i hela världen. Så bra familj. Är så glad och så tacksam för livet bara.

Annat jag gjort idag var bland annat att anmäla mig till en konstkurs! Äntligen! Min stora passion i livet som jag ständigt ignorerar är att rita och måla, och är så glad att äntligen ha tagit tag i saken igen. Är ju klar med alla tyskakurser som finns att gå (aka ska föreställa flytande nu), så kommer ha en massa tid för livet framöver. Tror att jag också ska anmäla mig till en spanskakurs, och sedan börja frivilligarbeta mer.
Imorgon ska jag fika med Tom och tala om jobbiga host-kids, och på kvällen ska vi fira Eilas födelsedag litegrann. Och i helgen ska jag till Budapest med Eila, Andrea och Pauline! Har haft en hel drös med andra kompisar som varit där nyligen, och enligt dem verkade det vara den perfekta staden - gudomligt vacker, massa kultur, väldigt billig och fantastiskt festande. Ser fram emot det en hel massa.

Likes

Comments