Välkommen v 8 ⭐️

Hej på er! Nu har vi gått in i v 8 av graviditeten och denna vecka kommer bjuda på 2 besök hos barnmorskor/läkare. Först ut är besöket i Karlstad på torsdag där vi ska göra ett ultraljud för att se om vi ser ett tickande hjärta. Det ska bli så spännande och med tanke på hur jag mår så känner jag mig inte så orolig. Mitt illamående har eskalerat till att jag måste få i mig nåt direkt på morgon så inte hungern får övertaget och under dagen måste jag småäta för att hålla illamåendet i schack.
Sen på fredag ska vi på inskrivningssamtal hos en barnmorska på mvc och ta lite blodprover och så för att se ifall jag exempelvis behöver järntillskott.

Tänk att jag har ett litet hallon till embryo som kanske gör kullerbyttor i min livmoder just nu. Så häftigt!

Här står det om blödningar och det var ju just det som hände mig i helgen. Jag fick ljusbruna flytningar under en dag. Väldigt sparsamt och bara ljusbrunt så det kändes helt okej. Jag läste mycket och på tillförlitliga sidor och fick samma svar överallt. Det är vanligt förekommande med små blödningar/färgade flytningar och helt normalt i första trimestern. Det känns skönt ändå att få ultraljudet gjort nu i veckan så att man vet säkert och kan släppa den tanken.

Nåt annat som gnager i mig är däremot mina biverkningar eller snarare konsekvensen av att ha använt Lutinus. Mina slemhinnor är extremt sköra och behöver tid på sig att läka. Hoppas att det blir vanligt ul och inte vaginalt. Ni som gjort tidigt ultraljud i typ v8, hade ni vul el ul?
Hur som helst så beställde jag hem en gel som heter VagiVital, som ska verka återfuktande för slemhinnan och jag tycker nog att den ha börjat hjälpa lite grann iaf. Man vill ju ändå kunna börja leva normalt igen och kunna ha ett samliv, men det blir väl bättre om ett tag. Om det blir vul på torsdag kanske läkaren iaf kan se så jag inte fått en svampinfektion eller nåt annat.

Så här fint var det en morgon nu i helgen, när jag gick hem ifrån jobbet. Några minusgrader, massor av snö och ljusen tända på trappen. Börjar längta efter julen nu och igår spelade jag säsongens första julmusik ifrån min fullproppade Spotifylista i bilen på väg till och från farsdag-firande och 60-årskalas. Jag blev total-blödig och började nästan gråta till vissa av låtarna. En speciellt, som har fått en djupare betydelse för mig det här året.
Herregud jag blir tårögd nu när jag skriver för att jag tänker på den låten.
Det är iaf ”Thankful” av Josh Groban och den säger så mycket om hur jag känner just nu. Jag är så tacksam över allt som livet gett oss och att allt vi gått igenom tillsammans äntligen har gett resultat. Visst, jag mår dåligt och klagar lite över mina krämpor och trötthet, men jag är så oerhört lycklig och tacksam. Verkligen. ❤️

#ivf #ivfsverige #ivförebro #gravid #bfjuni2020 #lindaottosson #lindamarieottosson #barn #bebis #ofrivilligbarnlöshet

Gillar

Kommentarer

Marlene
Marlene ,
Jag hade rosa flytningar från och till i början av båda mina graviditeter men det har inte varit något galet. Nu har inte jag gjort någon ivf men alla mina slemhinnor är sköra under hela graviditeten så blöder lätt näsblod bl.a. Men känner mig även täppt i näsan, å samlag är inte och tänka på utan massa glid. 😂
LindaMarieOttosson
LindaMarieOttosson,
Aha, ja så kan det ju förstås vara också. Att det är skört iom själva graviditeten. Hoppas det släpper snart. Känns inte kul.
Ja okej, men va skönt att det kan vara så för fler och att det ändå har gått bra. Det är lugnande. 😁
nouw.com/lindamarieottosson
liilah
liilah,
Vilken härlig bild! Julkänsla över den 😊 nouw.com/liilah
LindaMarieOttosson
LindaMarieOttosson,
Åh tack! ❤️ Ja men eller hur! 🥰nouw.com/lindamarieottosson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229