Ofrivilligt barnlösa - utan skam !

Hej på er!
Vill bara tacka så otroligt mycket för allt stöd och fina kommentarer vi fått under vår resa hittills. Det värmer verkligen! Ni är underbara!
Det känns så viktigt för mig att nå ut med vår historia och mina erfarenheter så att jag förhoppningsvis kan hjälpa någon annan där ute och visa alla att man inte behöver gå ensam i tysthet och känna skuld.
Jag har fått så många meddelanden ifrån andra som suttit i samma sits och som inte vågat eller velat dela med sig, men som skrivit att de önskat att de hade haft någon som mig under den jobbiga tiden. Någon som öppet visat sina känslor, erfarenheter, delat med sig av sin resa och kanske fått en att känna gemenskap och styrka, istället för skuld och misslyckande.
Det finns ingenting vi kan göra åt vår situation, tro mig, då hade vi gjort det, så varför ska vi behöva känna skuld? Jag har varit där, djupt nere och klandrat mig själv och känt ett sånt självhat så nu när jag minns tillbaka blir jag ledsen och vill bara krama om mig själv och säga att det inte är mitt fel.

Om jag bara kan få chansen, genom att berätta vår historia, kan visa andra att ofrivillig barnlöshet finns bland oss och är mycket vanligare än vi tror. Att genom vår historia kunna få andra att förstå att det inte borde finnas skam och skuld då vi inte kan påverka vår situation. Ofrivillig barnlöshet bara existerar, det bara är och det finns hjälp och stöttning att få.

Idag är jag stolt över oss att vi tog hjälp och att jag valde att starta den här bloggen. Vi kan hämta styrka och kärlek ifrån varandra och fastän vi med många andra kanske inte lyckas i våra försök så kan ingen ta kampen ifrån oss. Vi kämpar tillsammans och det är det som betyder något. Viljan finns och kärleken finns.

Dagens update

Det blev en lång utläggning det där, men jag kände nog för att skriva av mig lite.
Gårdagen bjöd iaf på personalmöte och ett spännande mail som jag kan berätta mer om i morgon..
Igår kväll gick jag på första nattpasset efter äggplocket och har nu vaknat igen och ätit lite frukost och druckit kaffe.
Än så länge har jag hunnit med två tvättmaskiner och en promenad med hunden. Jag känner fortfarande av svullnaden i äggstockarna och håller igång mitt vätskeintag och håller tummarna för att det inte blir nån överstimulering. Jag visar ännu inga tydliga tecken på det förutom svullnaden, så förhoppningsvis går det bra. Längtar tills på lördag och kan typ fortfarande inte fatta att vi har 13 embryon i celldelningsfas. Det ska bli spännande att se hur många som blir av bra kvalitet och ifall vi lyckas få nåt till frysen.

Nyss tog jag min första Lutinus också, så jag får återkomma med en uppdatering om någon dag gällande biverkningar osv. 

Tack igen alla finisar för att ni följer oss och delar vår resa!

Kram

#ivf #ivf19 #ivförebro #ivfblogg #ofrivilligbarnlöshet #ofrivilligtbarnlös #barn #barnlängtan #kärlek #ivfsverige

Gillar

Kommentarer

amandatlindberg
amandatlindberg,
Åh vilket fin inlägg! det är så viktigt att inte vara för hård mot sig själv!nouw.com/amandatlindberg
Annica
Annica,
Hej! Verkligen fint inlägg. Kom till din blogg via Expressen. Har själv varit i IVF svängen/ÄD verkstan. Vi är verkligen inte ensamma ute i vårt avlånga land. Många kramar till dig!
LindaMarieOttosson
LindaMarieOttosson,
Tack för att du ville läsa. ❤️nouw.com/lindamarieottosson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229