Nu vet vi! Hur många befruktades?

Hej!
Nu är det tisdag och alltså dagen efter äggplocket.
Igår blev vi klara runt 11-tiden och lämnade då sjukhuset i Örebro och åkte mot Mariebergs shoppingscenter. Eftersom jag tyckte att jag mådde så bra och knappt hade ont, så tänkte vi passa på att dra igenom lite butiker.
MEN jag tog ut segern lite i förskott, för inne i första butiken blev jag väldigt yr och kände att det inte var superkul att gå mycket då äggstockarna var svullna. Så det slutade med att vi köpte lunch på Bastard Burgers och sen åkte hemåt. Jag hade fortfarande lindrig mensvärk, men det kändes som sagt svullet och lite obehagligt att gå.

När vi kom hem la jag mig i soffan och tog det lite lugnt framför en film. A star is born fanns på Netflix, hur bra!?
Jag värmde en vetepåse och la på magen. Så skönt. Jag kände inte att jag behövde så mycket smärtlindring, men blev däremot lite fundersam över att jag kissade så lite i jämförelse med det jag drack. För det hade personalen informerat om att det kunde vara ett förstadie till överstimulans. Så jag drack så mycket vatten jag orkade och i natt var jag uppe och kissade 4 ggr, haha! Så det är nog lugnt.
Jag fick lite mer mensvärk under kvällen, men när jag vaknade idag kändes det nästan som vanligt igen.

Idag har jag än så länge bara hängt här i soffan med en kaffe och frukost och väntat på samtal ifrån Örebro.
10.23 ringde det!
Det var en av embryologerna som ville berätta att vi fått 13 st befruktade ägg av de 14 som vi fick ut igår!!!!! Alltså wow! Helt sjukt!! Jag trodde aldrig att det skulle bli så många. Nu känner vi oss hoppfulla över att det kommer att finnas nåt att återföra.

Vi fick också reda på vilken dag som återförandet/insättningen kommer att bli och det blir nu på lördag! Så jag kommer alltså att få ett 5-dagars embryo insatt. Det betyder att embryot hunnit dela sig över 100-200 gånger jämfört med 2-dagars som delat sig 2-6 gånger.
När man väntat 5 dagar eller mer kallas det lilla embryot för en blastocyst och betyder att den ökat i storlek och kommit några steg längre i utvecklingen och ökar chansen för en graviditet efter insättning.
Eftersom jag hade så många som 13 befruktade valde man att fortsätta att odla alla till 5 eller 6-dagars. Förhoppningsvis blir det nåt embryo över till frysen. Ifall det inte skulle bli nån graviditet eller ifall graviditeten skulle sluta i missfall, hade det känts bättre att kunna använda oss av FET (frozen embryo transfer) och slippa hela sprutgrejen igen på en gång.

Så på lördag morgon/fm ska vi alltså sätta in ett embryo. Inte 14 stycken som flera skrev lite skämtsamt och undrade på min instagram, hahaha!
Och efter några veckor får vi veta ifall embryot lyckades fastna och vidareutveckla sig. Då tar vi ett graviditetstest som fastställer det ena eller det andra. Spännande!

Firade våra 13 befruktade med en (kanske tog två) kokosboll ifrån helgens marknad.

#ivf #ivfblogg #ivfsverige #ivf19 #ivförebro #ofrivilligtbarnlös #ofrivilligbarnlöshet #barn #barnlängtan

Gillar

Kommentarer

Melinabjorkmangot
Melinabjorkmangot,
❤️❤️ så underbart! stor Kram 🌹nouw.com/melinabjorkmangot
LindaMarieOttosson
LindaMarieOttosson,
Lycklig
Lycklig,
Åh vilken lycka! Hoppas det tar sig nu! nouw.com/lycklig
LindaMarieOttosson
LindaMarieOttosson,
Jaaa! Håller tummarna! 😍nouw.com/lindamarieottosson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229