KUB - v 14

Hej på er allihop! Och äntligen orkar jag titta på en skärm tillräckligt länge för att skriva ett inlägg. Jag har under 9-10 dagars tid haft en hemsk huvudvärk all vaken tid och varit väldigt ljuskänslig, vilket har gjort att jag inte kunnat leva normalt med varken jobb eller hemma i vardagen. Det har blivit mycket vila, kortspel med mig själv och mycket järnrik mat och tillskott.
Jag hade nämligen kontakt med min barnmorska tidigare i veckan som trodde att huvudvärken eventuellt kunde komma av dåliga järndepåer och så som jag mår idag efter all järnboost så tror jag också att det berodde på det.
Idag mår jag mycket bättre, trots att huvudvärken finns kvar. Det gör inte alls lika ont och har inte den där tryckande känslan över ögonbrynen som jag haft tidigare. Det känns så skönt att det äntligen verkar ha vänt!

Idag gick vi in i v 14 (13+0) och vi hade tid bokad i Karlstad för vårt andra ultraljud. Vi hade även bestämt att göra KUB (kombinerat ultraljud och blodprov) där man mäter bebisens nackspalt och kombinerar det med mammans ålder och ett blodprov taget sen tidigare.
Jag tog blodprov sist vi var hos barnmorskan i början av december, så det fanns redan med i systemet när vi kom in på ultraljudet idag.
Vi kom in i rummet och hängde av oss och jag fick lägga mig ner på sängen/britsen och Mattias fick sitta på en stol bredvid. Hon (barnmorska el läkare) hittade snabbt lillbebben i magen och hjärtat som slog. Vi drog lättnadens suck båda två när vi förstod att allt verkade se bra ut.
Hon fick böka rätt länge fram och tillbaka för att få lillen i rätt läge så hon kunde mäta nackspalten. Jag fick skaka rumpa ett par gånger och även ställa mig upp och dansa runt innan det lyckades. Haha! Krabaten har redan en egen vilja och ville bara ligga på sidan åt ”fel” håll.

Det var det häftigaste jag varit med om.. att få se lillplutten alldeles levande där inne i min kropp. Vilken känsla!
Innan vi gick räknade hon på sannolikheten för avvikelser och hon berättade att vi fått låg risk. Det kändes som om en sten släppte ifrån våra axlar. En levande, till synes frisk bebis där inne. En lyckans dag som firades med sushi till lunch.

Det är overkligt och så fantastiskt spännande. Tänk att vi äntligen ska få en liten bebis tillsammans, efter så lång tid av längtan.

Gillar

Kommentarer

theoakleaves
theoakleaves,
Det är verkligen såååå häftigt med UL ❤️ Att få se den där lilla lilla människan som sprattlar omkring. Minns både vårt KUB och RUL och lilltjejen va knappt still en sekund så att sköterskan kunde få bra bilde så även jag fick hoppa omkring, dansa och skaka rumpa i hopp om att hon skulle lugna sig lite ☺️😆
så glad för er skull ❤️❤️
god jul!
nouw.com/theoakleaves
LindaMarieOttosson
LindaMarieOttosson,
Ja helt magiskt! ❤️🙏🏻 nouw.com/lindamarieottosson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229