ENCHILADAS MED KYLLING

Heisann! I dag reiser samboer avgårde til Hemsedal på en liten skiferie med guttegjengen. Han kommer hjem igjen på søndag. Imens skal jeg og Kaja Sofie kose oss hjemme! Siden det bare blir meg og lillejenta mi hjemme resten av uken, har jeg tenkt å fokusere på å "spise ut av kjøleskapet" disse dagene. Spise det pålegget som er åpnet, bruke de ingrediensene vi har i skuffer og skap til å lage middag, og faktisk prøve å unngå å gå på butikken frem til mandag. Tror dere vi klarer det eller!?

Her om dagen lagde vi enchiladas til middag og vi har litt rester av dette som jeg tenkte vi skulle spise i dag. Dette var noe Kaja Sofie likte veldig godt! En enkel middag bestående av kylling, lefser, tacokrydder, revet ost, bacon og salat ved siden av. Og en dæsj lettrømme. Muligens en mer lørdagsmiddag enn hverdagsmiddag, men pytt pytt. Det må jo spises opp!

Skjær opp kyllingfilet i biter, stek dem og bland inn tacokrydder. Ha gjerne i litt ekstra vann slik at det ikke blir for sterkt for de minste i familien. Fordel litt revet ost i lefsene, legg kyllingbitene over og rull lefsen sammen. Topp med revet ost. Ha lefsene i en ildfast form og stek i ovnen til osten er smeltet. Stek bacon og ha dette på siden sammen med rømme og en frisk salat. Unngå krydder og salt i selve matlagingen, men vent heller til etter at du har forsynt deg, dette også med hensyn til de minste familiemedlemmene. På denne måten blir ikke retten for sterk eller skarp i smak.

TIPS Bruk gjerne fullkornslefser for å gjøre retten hakket sunnere! Du kan også steke baconterninger og ha det inni lefsene. Rømmen kan du også blande inn i tacosausen sammen med kyllingen. Jeg gjorde ikke det denne gangen fordi samboer ikke er spesielt glad i rømme. Andre ingredienser du kan putte inni kan være tomater, paprika, mais, vårløk og guacamole. Tortilla chips ved siden av i helgene!

Liker

Kommentarer