Missfärgat hår i solen?

Här är två hårslingor med samma färg som är behandlade på exakt samma sätt. På ena slingan tar jag i UV-skydd för hår och på andra slingan tar jag i SPF. Håret får ligga ute på min inglasade balkong över helgen och när jag kommer tillbaka så är slingan med SPF helt missfärgad.

Detta är ett vanligt problem som jag ser på salong. Många kunder har torra blonda hår och tar inte hand om det rätt i solen. Ett torrt hår som får SPF på sig genom att det ligger på kroppen medan man sprayar eller smörjer in sig eller att man till och med sprayar i håret för man tror det är bra kommer göra att det blir missfärgat i solen, speciellt extensions!

☀️ Nyckeln för att undvika detta är att återfukta håret och att innan man går ut i solen eller spraya i en UV-skyddande spray, sätta upp håret medan man sprayar eller smörjer kroppen med SPF och sen vänta tills det sjunker in. Sedan att tvätta rent sitt hår från alla produkter och allt saltvatten eller klor. Rengör och återfukta, ta gärna i en inpackning under dagen på stranden eller ta i ett UV-skydd och fläta det. Allt för att skippa denna missfärgning ☀️

Om olyckan är framme finns sätt att få bort de flesta missfärgningar och det ska jag visa er i en senare video ☀️

Information taget hos Emelie på hennes instagram.


Se mer i hos Emelie Johanssons video på instagram, ( Länk https://www.instagram.com/hairtalkbyemelie)

Gillar

Kommentarer

Blondina
Blondina ,

Tack för tips 🤩🙌🏻

nouw.com/blondina
Hannativeskog
Hannativeskog,

jäklar vilken skillnad, vilka bra tips du kommer med 😃

nouw.com/hannativeskog