Hejhej!
Just nu har jag lov, och ligger egentligen hemma med någon lite mildare typ av influensa (igen). Tredje gången i år, mitt immunförsvar är inte på topp 😂 Men inte har jag latat mig för det, i helgen firade jag och min sambo (ja, jag älskar det ordet) både alla hjärtans dag och 10 månader tillsammans genom att åka kryssning över dagen! Supermysigt. Vi gick upp i gryningen, hoppade in i taxi och väl på båten åt vi underbar brunch-buffé! Efter det var vi båda lite sjösjuka så vi ville ta det lugnt en stund, då gick vi och tog ut lite kontanter och innan vi visste ordet av det hade vi vunnit 400:- i en spelmaskin, haha. ☺️ Det var en glad överraskning! Efter det förstår jag att folk blir beroende, man får ju en adrenalinkick och vill bara vinna mer..

Idag medverkade jag i en beredskapsövning med räddningstjänsten och civilförsvaret bland annat. Det har nyligen byggts en ny tåg-tunnel här i stan och då behöver de öva sina rutiner i nödsituation. Så vi simulerade en nödsituation, att tåget brann och vi var förvirrade och skadade. Alla fick varsitt skadekort där det stod vilka skador man hade och andra instruktioner. Hela Sörmlands räddningstjänst var där kändes det som! Trots att det blev mycket vänta och tårna förfrös så var det väldigt intressant att vara med. Vi blev bjudna på massa mackor, mat, fika och godis så vi led inte!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Usch vad usel jag är på att blogga nu för tiden!
Men sen senast har jag hunnit massor, bland annat bokat högskoleprovet, bytt karriärsmål 4 gånger, gett blod, skaffat nytt jobb och där emellan har jag levt lite också. Förutom allt det, håller jag och Pontus på att planera inför framtiden, oj så seriöst det låter. Men faktiskt, jag har nu bestämt att jag antigen ska bli läkare eller psykolog och inom båda yrken arbeta med kriminella, helst vill jag forska om psykopati.
Så intressant! Vi får väl se vad jag vill bli nästa månad
😉

Till saken, nu har vi lånat typ 5 böcker om Asien för vi ska ut och backpacka i höst! Varsin ryggsäck och en hel världsdel att utforska. Inte riktigt, men än så länge har vi bestämt att vi ska besöka Thailand och ta dykarcertifikat, för att sen åka vidare till Kambodja och Vietnam, sen en månad på Filippinerna och Bali och dyka, och till slut ska vi åka till Indien där jag bodde förut. Besöka allt igen och se det med äldre ögon. Så ser planen ut, och det är tanken på att få åka iväg som ger mig motivation de här sista månaderna! Apropå framtidsplaner så funderar vi på att lämna telefonerna hemma, och faktiskt bara njuta. Sånt är ovanligt nu för tiden. Jag vill lära känna mig själv, utan inflytande av alla orealistiska bloggerskor och andra röster jag bara vill stänga ute. Efter den resan tror jag att jag kommer veta vad som faktiskt är viktigt i livet och vad jag vill prioritera, och utbilda mig till.
Om inte, så får vi ändå en jäkla resa!!

Nu håller vi på att samla information från andra som gjort samma resa, inspiration och budget osv. Det är verkligen så roligt! Har alltid velat ut i världen, på ett annat sätt än den vanliga Svensson-turisten som åker till Spanien varje år. Jag har sett många städer i Europa och de flesta är varandra sig lika, men Asien är något helt annat. En kulturkrock. Så häftigt!

Mer om det imorgon!
Nu ska jag och min extrema träningsvärk sova, och ladda inför ett spinning-pass imorgon!

Jag vill VERKLIGEN dyka med stora sköldpaddor, och kanske en valhaj eller två😍 Sen vill jag se ALLT, vill uppleva ALLT och bara njuta. Tänk er värmen, sanden mellan tårna, och det svalkande saltvattnet. Det i kontrast med de fina städerna vi kommer se, överbefolkade men med sin egen charm. Kulturen, maten.
(Bilder från Google)

Likes

Comments

Hej på er!
Just i skrivande stund sitter jag i en fluffig dubbelsäng i chokladen och våfflornas stad- Bryssel! Kanske mer känt som EUs stad dock..
Ikväll är sista kvällen här och det är både skönt och tråkigt. Som vanligt efter en resa, alltid skönt att komma hem till nära och kära men trist att lämna en vacker stad full med saker att upptäcka.

Hur som helst har dagarna här varit så roliga. Verkligen fulla med erfarenheter och skratt, samtidigt som jag fått otroligt mycket ny kunskap. Bland annat om hur EUs organisation är uppbyggd men även om livet i sig och om att våga. För er som följt mig tidigare vet att jag har som nyårslöfte att våga mer, så jag tar alla tillfällen jag kan för att samla inspiration. Vi har mött otroligt modiga personer som vågat sig ur bekvämligheten och tagit ett kliv ut i världen. Även om jag inte har några planer på att arbeta inom EU så vill jag ta samma väg som många anställda där gjort, bland annat ta en risk och bara packa en resväska och åka iväg på en ”one way ticket”. Lära mig språk vill jag också, vilken otrolig fördel i världen det är att kunna bli förstådd själv och förstå andra.

Under dagarna har vi haft en intensivt schema som har sett till att täcka alla besök man bör göra under en visit i Bryssel. Bland annat guidade turer på Kommissionen, parlamentet och EESK (kommittéen), och utställningen parlamentarium. Allting väldigt lärorikt och intressant. Det som fascinerade mig mest var när vi fick gå in i plenissalen, den var så enorm och det gick nästan att ta på alla viktiga beslut som tagits där inne. Det var en ”wow”-upplevelse.

För att inte tala om maten, vi har hittat massa guldkorn på bakgator som har haft extremt fina miljöer, entusiastisk personal och bra mat. Idag besökte vi ett café strax utanför parlamentet, på ett litet torg och där hade de endast hälsokost, så det blev det! Jättegott och trevligt att sitta bland alla politiker och lyssna på viktiga möten som pågick mellan människorna. Ikväll blev det avslutningsmiddag med hela gänget, snacka om att personalen chockade när vi kliver in nästan 20 personer mitt under lågsäsongen, haha. Det var en trevlig middag, har träffat många fina människor på den här resan, bland annat mina nyblivna klasskompisar och på den här resan ”room mates”, fina Erika och Moa.

För att inte tala om skavsåren vi har! Herregud vad vi har gått de här dagarna, strax över milen varje dag. Bra för konditionen, värre för fötterna, haha. Vi har också hunnit med att äta våfflor och besöka ett dussin chokladaffärer. Med vår Sverige-väder präglade inställning, packade vi med både solglasögon och paraply på morgonen och till vår förvåning fick vi användning av både och nästan varje dag!

Nu ska vi sova, för imorgon är det sista dagen och vi har bestämt att ta en långfrukost i buffén för att hinna njuta en sista gång. Sen blir det lite mer sightseeing och museum, och till slut bär det av mot kalla Sverige igen. Ska bli mysigt att träffa alla hemma igen, tror det är bra att komma iväg såhär från vardagen ibland och få perspektiv på saker och ting, lite avstånd och tid att reflektera. Och för att uppskatta allt och alla där hemma. ❤️ Här kommer lite fina bilder som avslut!

Likes

Comments

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?


Oj ja, var ska jag börja? Detta år har varit det mest utmanande, roliga och utvecklande år jag kan minnas. SÅ mycket jag gjort som aldrig förut. Till en början har jag valt att pioritera mig själv och min hälsa, något jag inte värderat på samma sätt förut. Tidigare år har fokus legat på att prestera på topp i skolan och bara köra på tills det tar stopp. Men jag har insett att för att kunna göra mitt bästa och nå de resultat jag vill så måste jag ta hand om mig själv och bara stänga av alla yttre röster som försöker påverka mig hit eller dit. Jag har lärt mig att lyssna på mig själv och prioritera mig. Annars då? Jo jag har tagit många kliv in i vuxenvärlden. Blir helt andfådd bara av tanken nästan. När jag började det här året hade jag helt andra värderingar, viljor och mål. Tänk vad som kan hända under bara ett år, det får mig att verkligen vilja ta vara på allt bra jag har, för jag har ingen aning om vad av det som kommer finnas kvar om ett år. Tillbaka till mina kliv in i vuxenlivet, förutom att jag rent juridiskt blev myndig så har jag lyckats nöta av både körkort och en flytt hemifrån. Helt sjukt egentligen. Jag som trodde jag hade hela livet planerat, alla planer solklara framför mig. Men nu ser allt annorlunda ut, bättre. En annan sak jag aldrig gjort tidigare är att resa själv, visserligen var jag inte fysiskt ensam men jag åkte iväg till ett främmande land och bodde i en tidigare okänd familj med en grupp jag inte pratat med innan dess. Det var ett stort steg för mig, oj vad jag kände mig oövervinnerlig efter det, haha. Tror det är viktigt att göra saker för sig själv, därför kommer jag ta det med mig till nästa år, och alla år efter det.

Vilka länder besökte du?

Det blev en hel del resor i år, vilket är toppen för mig som äääälskar att resa. Till en början blev det Spanien som utbytesstudent. Ett äventyr jag aldrig glömmer, jag fick träffa så otroligt mycket underbara människor. Senare under sommaranställningen på Pfizer tog jag en veckas semester och drog iväg till Italien med min kärlek. Bara någon vecka efter vi kom hem därifrån hade vi bokat en resa till Frankrike som ett bryt av höstens mörker, så i September bar det åt till Paris. Att det kallas romantikens stad är knappast en slump! Förutom det åkte vi på en 40-timmars kryssning till Tallinn och spenderade en dag strosandes runt i den gamla stadens slingriga gator. Nästa år väntar stora planer på resor, med risk att avslöja för mycket- en jorden runt backpack- resa finns i tankarna efter studenten.

Är det något du saknade år 2017 som du vill ha år 2018?

Kanske lite lugn. Då menar jag inre lugn, det har varit fullt upp ända in i kaklet det här året med projekt hit och dit. Visserligen tycker jag om det, men nästa år vill jag ägna tid åt mig. Vill lägga fokus på att ta studenten och allt som hör till, vill verkligen minnas det här sista halvåret innan jag kastas in i riktiga livet och måste börja ta beslut om framtiden.

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

Hmm vad svårt att välja ett. Men det blir nog när vi fick vår lilla (stora) Dogge i början av våren. Han har gett familjen så mycket glädje och lycka, och har verkligen blivit en familjemedlem. Jag märker verkligen hur jag saknar honom efter några dagar utan att ha träffat honom. En hund som honom gör familjen hel.

Ett annat datum som haft stor betydelse i mitt liv är självklart när jag och Pontus blev ett par, vi väntade ett par månader innan vi blev officiella (inlägg om det HÄR! ) men vilken jäkla resa vi gjort tillsammans. För ett år sen var vi två främlingar i samma klass, och nu är vi familj. Ett av de mest betydelsefulla datumen det här året!

Vad spenderade du mest pengar på?

Haha, kläder och fika. Tyvärr. Varje år säger jag till mig själv att jag inte behöver mer kläder, men ändå shoppar jag alldeles för mycket. Kanske får bli ett nyårslöfte till nästa år?

Vad önskar du att du gjort mer?

Njutit. Lagt tid på personer som ger tillbaka. Lyssnat på mig själv och verkligen gjort det som jag mår bra av. Men framförallt önskar jag att jag inte hade haft kvar människor i mitt liv fast de för länge sedan slutade vara sunda. Jag önskar att jag hade vågat säga nej och stått upp för mig själv och verkligen sagt ifrån till de som behandlar mig fel eller orättvist. Jag är stolt över att jag gjorde det i många sammanhang men när jag tänker tillbaka finns det ändå ett antal personer jag faktiskt haft det bättre utan helt och hållet. Nästa år ska jag se till att ha roligt, njuta av livet och investera min energi i sånt som ger tillbaka. Det är den allra största utmaningen för mig inför år 2018, men vänta bara!

Vad fick dig att må bra?

Min fina familj och sambo. De ger mig stöd och lycka när jag behöver det och jag är så tacksam att ha så bra kontakt med dem som jag har, de är det allra bästa jag har.

Vad är du mest stolt över?

Var ska jag börja? Det finns så mycket! Till en början är jag stolt över att tusentals saker bubblade upp i huvudet när jag funderade på vad jag ska skriva här. Att jag inte vet var jag ska börja, det måste betyda att jag gjort mycket saker att vara stolt över i år. Det värmer mitt hjärta.
Jag är stolt över att jag har vågat. Under en sån lång tid har jag känt mig rädd och osäker och därför valt den trygga, säkra och självklara vägen. Men inte längre. Jag har vågat stå upp för mig själv mot människor som behandlat mig fel, trots att hjärtat dunkat i bröstet och min fight or flight- instinkt tjutit i huvudet har jag höjt rösten och rätat på ryggen och vågat tro att jag förtjänar att bli behandlad bra. Förutom det har jag vågat ta två jobb jag har absolut noll erfarenhet av och båda har jag trivts superbra på och träffat underbara människor. Jag har vågat öppna mig för min underbara pojkvän och vi har tillsammans vågat ta ett av de största stegen i ett förhållande- flytta ihop.
Jag har vågat klampa in på rektorns kontor med gråten svidande i halsen och ifrågasätta hans beslut om varför jag inte skulle få byta klass. Ni vet hur det slutade, han ändrade sitt beslut efter det samtalet. Jag har vågat ens tänka tanken att byta klass sista terminen till en klass som känt varandra i flera år. Jag har vågat det här året och det kan jag inte beskriva med ord hur stolt jag är över, de saker jag i år vågat kommer leda till det allra bästa i livet. Jag ska alltid våga, och jag ska alltid vara stolt över mig själv.

Likes

Comments

Hej på er!
Long time no see.

Har haft en underbart mysig jul med familjen, med massor av bra minnen och bra julklappar! Egentligen är det bästa med julen att få kvalitetstid med nära och kära tycker jag, men julklappar är en bra bonus 😉 Jag fick bland mycket kul, en aktivitetsklocka, tror jag att det heter. En Fitbit, som mäter all aktivitet. Typ antal steg per dag, kalorier brända och hjärtats aktivitet. Och en funktion som jag älskar är att den trackar sömnen, på morgonen kan jag gå in i appen och se hur mycket tid jag spenderat i djupsömn respektive lättsömn, REM-stadie och vaken. Superintressant tycker jag! En annan funktion jag gillar som passar mig med konstant för hög puls är en sak som kallas ”Relax” där den synkar ens andning och sedan lägger upp en andningschema i ett antal minuter som man ska följa för att kunna slappna av. Då vibrerar den till lite när det är dags att andas in respektive ut, jag använder den flera gånger per dag när jag känner pulsen rusa iväg haha.

Ikväll var det nyårsafton! En udda kväll blev det, jag är ganska låg och hängig så har gått på sparlåga med hjälp av ett antal värktabletter. Förutom det är jag väääldigt trött, för natten igår spenderades på akuten.

Anledningen till det är att jag har känt mig allmänt dålig i någon vecka men för några dagar sen fick jag ont i bröstet till och från. Men igår när jag skulle lägga mig i sängen bara krampade det och jag hade jätteont i bröstet och svårt att andas, samtidigt som huvudet dunkade och hjärtat slog oregelbundet. Då hoppade vi in i bilen och körde till akuten, som tack och lov bara ligger någon minut bort från oss. Där blev vi prioriterade först och jag fick snabbt komma in och ta EKG och blodprover, sedan fick vi ett rum att vänta i. Där låg vi, jag och Pontus, mitt i natten på en smal brits och sov. Trots allt, var det väldigt mysigt att ligga där och bara mysa, vi hann prata en hel del och varierade mellan att småprata och sova någon timme.
Till slut kom läkaren med alla svaren, han undersökte mig noggrant och lysande och klämde på allt. Det var tack och lov inget fel på hjärtat som jag var rädd för. Det var någon annan slags inflammation i bröstet/luftvägarna, helt ärligt var jag så otroligt trött när han väl kom att jag inte riktigt lyssnade haha. Inte efter jag hörde att hjärtat mådde bra. Han ordinerade vila och en maxdos av smärtstillande. Vid 4:30 var vi hemma igen och aldrig någonsin har vi varit så tacksamma mot vår, vanligtvis trånga, 140-säng.
På grund av hela det var jag trött idag, och som sagt sjuk också. Jag funderade starkt på att stanna hemma och bara kolla bingo hemma i soffan för mig själv. Men insåg att det ändå var lite sorgligt kanske😂

Istället spenderade jag kvällen med min fina familj, vi åt massor av god mat och bara umgicks. Är tacksam att jag har en sån himla fin familj.💖

Likes

Comments

Hade ett intressant samtal med en lärare här om veckan. Vi diskuterade skolsituationen, andra lärare men framförallt klassen och min utveckling. I mina 2,5 år i klassen jag går i har ingenting varit stabilt eller säkert. Det har varit bråk hit och dit, kärleksproblem, elaka tjejer och onödigt mycket drama. Allt det tar energi, alldeles för mycket. Det tar energi från något som skulle kunna ha varit en produktiv, stöttande och motiverande miljö och gör det till en destruktiv grotta. Vem vill vara i en miljö där förväntningarna är skyhöga men förutsättningarna för att nå dit inte finns? Det tär på en, och bryter ner. Jag är otroligt trött på det. Jag behöver en stabil skolmiljö som bygger upp mig och ger mig kraft att nå dit jag vill, som ger mig utmaningar och låter mig utvecklas till min fulla kompetens. Det är vad jag behöver. Det jag får är motsatsen. Det finns ingen ork kvar när en skoldag är slut, och då är det inte för att jag pluggat ihjäl mig, utan för att allt vid sidan av suger livet ur mig.

För att förtydliga, jag går i en klass med ungefär 18 elever, alla med olika kompetensnivå och målsättning. Vissa vill inget alls, andra vill spela resten av livet, en del vill supa bort smärtan och resten snackar bara bort dagarna i väntan på någon magisk uppenbarelse. Jag vill någonstans. Rättare sagt, jag vill långt. ”if the sky is the limit, I want the stars”. Lite så. Jag vill massor med stort m. Men i miljön jag befinner mig i finner jag ingen motivation, jag går på sparlåga. Försöker hålla drömmarna vid liv, men sorgligt nog känns det ändå ofta mer värt att slänga iväg en sjukanmälan och ligga kvar i sängen. I mitt hem kan jag sen få skolarbetet gjort utan att bombaderas av allt skitsnack, skrik och inkompetenta idioter. Men så ska det inte vara, jag ska kunna gå till skolan och få den utbildning jag förtjänar, och jag ska gå i en klass som motiverar mig.

En annan sak jag och den här läraren pratade om var mig och min personliga utveckling. Hon att hon hoppades att trots all den skit som hänt under åren, att jag ändå lärt mig någonting om mig själv. Och det har jag verkligen, det allra viktigaste av allt. Att tro på mig själv, jag har skapat en sund självbild präglad av självständighet och självrespekt. Och den kan ingen ta ifrån mig. Det spelar ingen roll hur människor kommer och går, det spelar ingen roll hur mycket skitsnack jag hör, för jag vet att i slutändan så har jag alltid en röst i bakhuvudet som kommer hurra för mig. En röst som aldrig någonsin kommer lämna mig, vad som än pågår i livet utanför: för det här ljuset har jag kapslat ihop inom mig, långt in, bakom tårar, relationer och ilska, och framförallt bakom min osäkerhet. Även om dessa saker tar överhand så vet jag att min lilla bubbla i bakhuvudet kommer kämpa sig fram och ge mig den styrka jag behöver för att ta mig igenom vad som helst. Den lilla strålen av ljus har tagit mig såhär långt och jag vet, att det finns ingenting i denna värld som kan stoppa mig. För jag har hittat den starkaste drivkraften som finns, mig själv, även om alla runt mig försvinner kommer jag finnas här och jag kommer applådera åt mina framgångar och aldrig någonsin svika mig.

Det spelar inte längre någon roll om elaka tjejer viskar, skrattar och säger fula saker. Det rinner av mig lika snabbt som det kom dit. Jag har hittat ett sätt som funkar för mig, jag tar fram min empatiska sida. Det är synd om de elaka tjejerna, för i grund och botten är det endast rädsla, osäkerhet och avundsjuka som präglar deras beteende. Och att de projicerar sitt självhat på mig, ja, det är endast sorgligt. Jag har lärt mig byta ut hatet och ilskan mot empati. För det är ingen idé att hata dessa människor, för jag vet att det är inte fel på mig när de säger elaka saker- de ser mig bara deras egna sorgliga reflektion, och det är tragiskt att de känner så om sig själva för det tar en människa ingenstans i livet. Ilska är en drivkraft för många, men osäkerhet och elakhet- det är endast en svaghet.

I och med det här lite lulliga och halvt oklara inlägget, vill jag meddela att jag ska byta klass. Ja ni läste rätt, till sista terminen i gymnasiet ska jag byta klass. Och har ni läst, på riktigt läst, det jag skrivit ovan så behöver ni inte undra varför. Det här har jag tänkt på länge, och jag har fått dåliga besked och fått kämpa och gråta emellanåt, men nu är det bestämt!

Till sist vill jag be er där ute som har svårt att hålla sina negativa åsikter för sig själva att stoppa undan pekpinnen, för jag vill verkligen inte höra. Det spelar ingen roll, det här är mitt liv, tycker du inte om mina val så låt bli att följa mig. Simple as that.

❤️

Likes

Comments

Här har vi dagens mästerverk!
Den första bilden är en slags Rocky road med pistagenötter, jordnötter, dumlekola, mini- marshmallows och massvis av choklad! Otroligt gott, speciellt för oss chokladälskare! Den andra bilden är en slags julifierad (?) vaniljfudge med skumtomtar, det var i princip en knäcksmet men med en liten annan touch på😉

Imorse åkte Pontus till jobbet och jag till mamma och Kjell! Vi tog en tur ner på stan eftersom det var julmarknad men vi båda frös bara och sa att vi hellre går hem och dricker kaffe och fikar, haha. Och precis det gjorde vi och resten av kvällen drack vi glögg, lyssnade på julmusik och bakade massor av godis! För att inte glömma julklappsinslagningen! En mysig dag full med julkänsla, det är ju faktiskt bara en vecka kvar (och någon timme).

Imorgon ska jag hem till min kära vän Cecilia och hjälpa henne att piffa till håret inför jul, och till kvällen ska jag och pontus fira att han äntligen fått ett nytt jobb!!!😄

I fredags var jag på julfest med jobbet, det var jätteroligt! Vi bjöds på glögg och mingel först, sen dukades det fram massa god mat och så avslutades kvällen med ett musikquiz! Och min grupp vann såklart, haha. Lekar som det väcker tävlingsmänniskan inom mig😉

En bra helg helt enkelt! Och jag har ett spännande inlägg på gång, men är nervös inför att publicera det så vi får se när det blir😉 Ha en bra helg!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är seeeeeg morgon. Vi ligger här hemma och har båda ont i huvudet efter kvällen igår! Vi var nämligen ute och festade lite på Upstairs här i stan, Adam Tensta var där. Men det var inte så kvällen började. Först handlade vi mat efter skolan, och fikade lite när vi kom hem (vår älskade kaffebryggare har äntligen hittat hit!!!) senare blev det en mysig tacosmiddag med julmust (!!). Efter det åkte Pontus hem till sin kompis som fyllde 18, och jag till Cecilia! Där satt vi i flera timmar och bara pratade om allt, och drack lite rosé samtidigt som vi fixade till oss. Efter ett par häxblandningar när klockan närmade sig 23 drog vi oss ut mot stan och till klubben. Lite senare dök pontus och hans kompisar upp och kvällen spenderades på dansgolvet och i baren, riktigt rolig kväll! Inga slagsmål eller andra tråkigheter, det slapp vi, det var bara grym stämning och bra musik. Riktigt bra stämning hela kvällen. Vid ett tillfälle när vi dansade nära högtalarna kände jag bokstavligen basen pulsera i kroppen, haha.

En sak som jag tycker är underskattat är tjejtoan på såna här ställen, de är så fulla med kärlek och stöttning. Sprang på massor av packade tjejer som bara ville prata lite, och ge komplimanger liksom. Jag och Cecilia stod säkert en halvtimme inne på toan och bara pratade och redde ut massa problem vi har. Det är något alldeles speciellt med tjejtoan, nästan magiskt 😉

Runt stängning drog vi oss hemåt igen och somnade, nöjda över kvällen! Med planer om att absolut göra om det snart! 😁

Förresten så har jag en spännande, läskig och rolig sak på gång som kan bli avgörande för hur mitt liv kommer se ut nästa år. Det är ingenting bestämt än, men om det blir som jag hoppas så kommer jag berätta allt för er här, men än så länge är det lite hemligt 😇

Likes

Comments

Hej på er!
Just nu sitter jag på bussen med den värsta möjliga mensvärk och är halvt bitter över att P-piller inte fungerade för mig. Det tog bort både mens och mensvärk, däremot tog det också bort livsglädjen. Så jag får prioritera.
I alla fall, är det inte bara det jag är grinig över idag, utan att jag gick upp efter en natt av för lite sömn och tog mig till skolan med kraft från den lilla skolmoral jag har kvar, för att väl där få reda på att det inte är några lektioner. Visst är det superskönt, men det hade varit ännu skönare att få veta det liiiite tidigare och kunnat göra något vettigt av dagen. Blir så trött på skolans ohållbara system ibland. Det förväntas engagemang och respekt av oss men inget av det får vi tillbaka, klart man blir trött. Kommer vi några minuter för sent till en lektion ser man läraren bittert notera dessa 3 minuter och se till att vi får ogiltig frånvaro de minuter. Men nästa dag kan läraren bara strunta i att komma till lektionerna utan att vi får reda på det, men det ska vara helt okej. Det finns ingen ömsesidig respekt, och det är otroligt tröttsamt.

Helgen har varit väldigt bra, däremot! Och slutet på förra veckan. På sista tillfället av FRG- utbildningen fick vi släcka bränder, och lära oss allmän brandkunskap. Väldigt väldigt intressant, speciellt eftersom en av mina största rädslor är just brand. Och vilket bättre sätt att bli av med en rädsla finns det än att konfrontera dem? Nu har jag kunskap kring hur brandsläckare fungerar, samt hur man ska bete sig om man befinner sig vid en brand i skarpt läge. Kommer ha nytta av det hela livet! Nu är utbildningen slut och jag är officiellt en FRG medlem och kan bli uppringd om en katastrof sker och hjälp behövs.

I fredags hade jag och Pontus en riktig myskväll, vi åt god middag, bara umgicks och så gick vi och bowlade sent på kvällen. Bästa kvällen på länge, så mycket skratt och kärlek! Dock förlorade jag, och som den tävlingsmänniska jag är så var det synd 😉 Förresten har vi sagt att vi vill hitta en gemensam hobby att spendera någon dag i veckan till, har någon av er något förslag? Hittills har vi funderat på matlagningskurs, danskurs, tennis, badminton typ! Det enda kravet är att ingen av oss ska vara bra på det från början, och inte för dyrt! Alla tips tas tacksamt emot.

Mer i helgen, vi har målat lilla blå (numera lilla grå) och börjat på sovrummet. Nu sover vi i vardagsrummet, det är väldigt mysigt, men tror att det blir ännu bättre när sovrummet är klart! Nästa helg ska vi tapetsera och flytta in sängen och så, ska bli jättemysigt! Vi ska även hinna med att gå på julmarknaden😁 Äntligen lite julkänsla! Har längtat hela året, haha.

Men nu ska jag iväg och jobba!

Likes

Comments

Ojojoj vilka dagar.
Fullt upp heeela helgen! Men nu är vi på plats med alla saker och lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Man får liksom sicksacka mellan alla kartonger och hoppa över färgburkarna. Vi har hunnit packa upp en hel del under dagen igår, men på eftermiddagen var vi så trötta att vi mest låg i soffan och pratade om allt! På tal om soffan, den är nog min favoritmöbel i lägenheten, den är så otroligt mysig och jag har valt ut ett hörn i den där jag hängt upp en ljusslinga längs väggen och placerat massa fluffiga kuddar. Där kan jag se mig sitta och läsa en bok, skriva dagbok eller mysa med min sambo (!!!).

Dagen igår spenderade jag med mamma, hon kom hit och hjälpte oss fixa massa saker, sånt där man inte tänker på att man behöver, men faktiskt gör. Typ handduk i badrummet, badrumsmatta, blommor (haha), brandsläckare, batterier och massa mer! Så otroligt snällt av henne, vet inte hur vi hade löst allt det annars! ❤️

I lördags gick flyttlasset och då fick vi hjälp av min storebror och bonuspappa. Det var en hel del av släpa upp för trapporna haha, och tålamodet var på sin spets. Men efter några timmar vinkade vi av familjen och insåg vad vi precis gjort. Flyttat hemifrån. Obeskrivlig känsla, blev både livrädd och jätteglad.

Resten av dagen tog vi en paus från målandet och började istället packa upp det mest nödvändiga, typ kök och kläder- så att allt skulle fungera så bra som möjligt när vardagen kommer. Att måla klart sovrummet får vi ta när det finns tid, nu står sängen i vardagsrummet och det fungerar toppen i några veckor. Rätt mysigt faktiskt, att sova bland alla kartonger 😉 Däremot upptäckte vi inatt att det inte bara är kartonger som vi sover bland. Utan något från den andra sidan också. Haha, med risk för att låta flummig- vi misstänker att det spökar hos oss. Det kommer låta så töntigt såhär i efterhand när det är ljust och tryggt mitt på dagen. Men igår när vi skulle sova så såg vi plötsligt en skugga utanför fönstret, eller vi såg den på väggen där ljuset från gatolamporna utanför fönstret reflekteras. Men skuggan syntes bara på väggen, det var ingenting utanför fönstret. Det såg ut som en stor flagga som blåste i vinden men vi öppnade till och med fönsterna och kollade ut, det fanns ingenting där. Och vi bor på andra våningen så det kan inte ha varit något på marken, inte heller ett träd. Så pontus satt i soffan och kollade ut genom fönstret för att hitta orsaken till skuggan medan jag låg i sängen och sa till när skuggan kom tillbaka. Han såg INGENTING. Det fanns inget där ute. Så vi tänkte lösa problemet genom att hänga upp en filt över fönstret så att reflektionen utifrån skulle försvinna. Men det är tre fönster på rad så filten lämnade en liten glipa, men på den delen hade vi inte sett skuggan förut, så vi tänkte att det var lugnt. Men plötsligt kommer det tillbaka, i den decimeterlånga glipan, och denna gång mycket mer aggressivt! Så jäkla skumt, det fanns ingenting utanför fönstret som kunde göra en sån skugga. Men efter det tände vi lampor och satte på en film, sen somnade vi tillslut! 🤣

Just nu är jag hemma hos mina föräldrar och väntar på att åka till jobbet, imorgon ska jag till tandläkaren och på FRG- utbildning igen. Denna gång är det brandkunskap på schemat, äntligen!

Likes

Comments