Dyr helg

Har ju tre små här hemma, tätt i ålder. Alla tre med väldigt mycket energi, och alla, speciellt den äldsta är väldigt impulsiv, går lätt i affekt, har snabba vändningar, fastnar i saker, samtidigt inte ro att sitta med samma några längre stunder. Vill bestämma, och det ska hända saker, på samma gång som det finns en viss ängslighet och ett oerhört stort behov av samma, av tryggheten (av samma människor för exempel och att veta vad som ska hända härnäst)


Men i anledning av både så tätt i åldern, deras temperament och sin vilda läggning, behoven jag beskrev osv , så är jag mycket själv med dem’ ibland för att det bara blivit så/är så. Men också pågrund av mitt eget kontrollbehov då jag vet att jobbiga situationer ofta uppstår och att jag är den ”som jag tycker” vet sig bäst hur det ska skötas ”hur jag vill att det ska skötas” ☺️ En sak vad jag tycker och när jag skäller/tillrättavisar, en helt annan grej när andra kliver in och ska förstå sig på/uppfostra. För hur jobbiga/ bråkiga/uppkäftiga de än må vara så är det ju mina älsklingar. ❤️❤️❤️

Sen är det ju heller inte lätt att få barnvakt i våran ålder (jag är 48 år nu) Ens egna föräldrar har blivit för gamla för att orka (de tar den största ibland för att han tycker det är mysigt) Men de fixar liksom inte alla tre, vilket är fullt förståeligt. Och ens nu vuxna barn, de jobbar och så, och är de lediga så är ju inte att passa tre vildingar det första man längtar efter... också fullt förståeligt. Så det där med att åka bort en helg eller ens få ett dygn för sig själv med sambon, det finns liksom inte.

Hur som helst’ För att undvika konflikter och bråk, så är alltid bästa lösningen att vara med och sysselsätta, leka och hitta på en massa. Har ofta fram pyssel som lera och målning, men de tröttnar snabbt. Tyvärr är det sämre med både orken men mest brist på fantasi, att vara med och leka så väldans mycket. (Däremot är jag väldans duktig på att köpa leksaker till dem till alla andra vuxna i vår närhet, till deras förfäran) för att jag själv alltid älskat leksaker och gosedjur, och hade önskat att jag hade både den där orken och fantasin till att leka. Så ja, de blir bortskämda, för att mitt inre barn än önskar sig en massa och för att jag älskar dem så, och ..🤔 okej då, också för att kompensera deras/våran sorg och svårigheter och för mitt så ofta dåliga samvete för att jag skällt, eller för känslan över att inte alltid räcka till 😔 Och jag älskar att ge, så e det.

Men jag far också rundor med dem på vår cykel för att komma ut, få tiden att gå, undvika konflikterna där hemma mm. (har en eldriven lådcykel) till parken där vi bor, eller till nån lekplats, på sommaren till stranden osv.

Denna helgen, på fredagen så var mellanpojken hem till en kompis, då blev de andra två lite sura, vill också göra något. Blev en påhälsning hos min ena storebror som inte han heller sitter still (så vi såg honom knappt) 😄 Vi är nämligen gott om rastlösa/impulsiva bokstavsbarn i våran familj ☺️ Men där var ju resten av familjen + tre stora hundar och en liten nästkusin till mina små. Så, där gick den tiden - sen blev det pizza och Mary Poppins hemma i soffan innan den dagen/kvällen nått sitt slut.

På lördagen ville den stora pågen ha egentid och umgås/sova över med gammelmormor Renja. Han gillar det/behöver det in emellan’ Få pausa från syskonen. Det roliga e, att hur mycket de än bråkar, och storebror speciellt kan vara väldigt bestämmande och bråkig... Man tycker, då borde väl småsyskonen njuta lite. Men nej, de båda saknar honom och går och hoppas på att han ska ångra sig om det där med att sova över som han dock gör ibland, ångrar sig. (Men det gjorde han inte) däremot så pratade de FaceTime med varann i ett par omgångar, haha / Han är väl liksom spännande och rolig i samma veva som bråkig antar jag att de tycker. De är ju tillsammans en oslagbar trio som jobbar i lag, ibland i skift när nån av de andra hämtar kraft, brukar jag säga.

När då storebror var där, så skulle ju de andra ha något att hitta på såklart. Så först fick vi deras morbror, min vuxna son att åka på väla med oss (ett stort köpcentrum i Hbg) Vi skulle hitta/köpa spargrisar, men fann inga fina. Blev bara en fika.

Väl hemma sen igen, så var mellanpojken besviken då han inte hittat något, ville irriterat göra något mer. Så då tog vi cykeln och åkte till Tropikariet. Trevligt ställe med många spännande djur.. Och såklart så blev det varsitt litet gosedjur som de ju nästan inga har, med hem sen... ”Bläckis & Senis” 😄👍🐙 Slutligen lite lördagsgodis från maxi, mc till kvällsmat. Och sen Jumanji filmen innan sovdags🌝

Söndag’ Storebror kom hem tidigt, livet drar igång - upp o ner fram o tillbaka, skrik o tjat, vilda lekar som tjuv och polis vilket inkluderar en massa jagande, grepp på varann och mycket gapande då de skriker på varann i leken...

Det har regnat - det är snigel väder ropar jag! en massa sniglar och maskar som kommer fram. Ta varsin hink och gå ut och leta, jätte skoj. Jo i max 10 min. - Men måla då, lek affär! Lyssna nu! Sluta skrik! Nej inte dom greppen! Nej gör inte så! Nej men, Nej men, Hallå! Lek med djuren! Lek med gubbar! Nej inte göra röror nu igen! (Röror är att de ska fram med skålar och blanda i allt möjligt så som mjöl, vatten, gamla kryddor, ibland jord från rabatten, sönderrivet papper mm mm hahaha Blir sån jäkla röra. Pust!

På eftermiddagen så tog vi cykeln igen, cykla ner på söder, mötte upp min yngsta dotter, så gick vi alla och såg Toy Story 4 (helgen innan hade vi sett om både 1 2 och 3 ) Vi gillar dem, Alltså en stunds hyfsat lugn och ro med lite popcorn till en bra film (som nog jag och Ida uppskattade mest, vi både skrattar och gråter) Ja lugn och ro förutom ett par spring för att kissa, ca ett hundratal frågor och så den minsta som också ska stå upp i perioder, sätta sig i trappan vid sidan om och lite så, nen ja, så gick den dagen med. Det blev förstås en dyr helg. Men ändå bra, skönt att kunna hitta på grejer, bättre så.

Men när måndagen kommer, är jag helt slut.

Dock tacksam om än väldigt trött. Behöver ladda.

Komma på nya saker att göra,’ Har ju lovat att pyssla ihop varsin egen liten brevlåda till dem, en sån som Ida hade när hon var liten, som hon tyckte var så kul att få post i från familjen 😊 Bra att veta, så kul att höra efteråt - att det mamma gjorde du bra! (En liten sak som blev ett värmande minne för barnet i vuxen ålder) Det får jag göra om. ♥️


#npfförälder #adhdmamma #busigabarn #älskadebarn 


Gillar

Kommentarer