Zizzi

Min man njuter av sin semestervecka, jag är lite avundsjuk, men samtidigt är jag inne i ett bra flow just nu. I tisdags blev jag dessutom utbjuden på en romantisk middag av min man. Vi skulle till vår franska favoritrestaurang här i närheten - Brasserie Vacherin - och blev bestörta när vi fick reda på att de stängt igen. Istället har en skaldjurstrestaurang tagit dess plats. Det blev därför en middag på Zizzi's istället. En italiensk kedja.

Kvaliten är inte alls densamma som på Brasserie, men vi njöt ändå av en god tre-rätters middag, och ännu bättre sällskap. Och jag fick ett glas Prosecco för £2, på en tisdag. Till förrätt åt jag deras bruschetta, som var överöst med tomater. Jag som aldrig gillat tomater, åt ändå mer tomater den kvällen än jag troligtvis gjort i hela mitt liv. Har alltid sagt att man ska äta något 10 gånger innan man får säga att man inte tycker om något. Nu har jag nog ätit tomater för en hel livstid och kan garanterat säga att jag inte gillar denna konstiga grönsak-som-egentligen-är-en-frukt. Inte ens marsvinen äter tomater, som äter ALLT. Det måste ju betyda något...

Till huvudrätt blev det kyckling inlindad i prosciutto för min del, med färskpotatis och gröna bonor. Min man åt en stark pizza. Jag tyckte inte alls våra rätter var särskilt well-presented på vara tallrikar, fastän jag gillade tallrikarna som var gjorda av sten. Eftersom vi inte varit på Zizzi's på ett bra tag, gjorde jag kanske misstaget att gå igenom deras meny online innan vi åkte dit. Där hade de bilder på alla maträtter, och allt såg så fantastiskt gott ut. Titta bara vilken skillnad på min Pollo Prosciutto; på bild vs i verklighet...

Eller är jag bara lite petig?

Efterrätten blev sedan en chocolate melt för både mig och min man. Alltså en rund kladdkaka serverad med vaniljglass. En god kladdkaka (som denna!) är nog den bästa desserten jag vet.

Det var en väldigt trevlig kväll mitt i veckan, och vi båda blev väldigt mätta efteråt. Jag älskar dessa mysiga stunder tillsammans med min fantastiska man. Vi lyckas alltid gå in på sådana djupa och intressanta konversationer. Aldrig att jag har en tråkig stund med honom, även efter 8 år. Vi har alltså känt varandra nu i hela 8 år. Eight years of my life well spent.

Vi fortsatte sedan kvällen hemma med ett par koppar grönt te, fotboll och marsvin som sprang runt på golvet. Livet som gift är så härligt. Jag menar verkligen det.

Gillar