Yotel, Hotel, Holiday Inn

Min man brukar inte välja hotell när vi ska någonstans, men i New York fick han bestämma både hotell och location. Så länge vi bodde på Manhattan spelade det ingen roll for mig. Han har ju trots allt varit i New York förut, så jag litade på att han valde ett område som skulle passa oss och det vi ville se och göra under vår vistelse där. Jag hintade väl att jag ville bo nära Central Park, men i efterhand är jag glad att vi inte gjorde det. Som turist fanns det inte så mycket där, förutom just parken då. Och parker har vi gott om i London haha.

Det slutade med att vi hamnade på ett japanskt hotell som hette Yotel haha. Ett 4-stjärnigt hotell, utan frukost (men som hade en frukost och middagsrestaurang med medelhavstema av någon konstig anledning haha). Det låg på W42nd Street (samma som Times Square) och 10th Avenue. På gränsen Midtown/Hell’s Kitchen. Vi bodde på 21:a våningen och hade utsikt över Hell’s Kitchen/Upper West Side, samt Hudsonfloden. Jag saknar att duscha till utsikten ovan.

Andra kvällen drack vi cocktails i baren för att försöka hålla oss vakna. Ironiskt att vi var i the city that never sleeps och det ända vi ville gora efter klockan 8 på kvallen var att sova haha!

Det var ett intressant hotell skulle jag säga. Service osv var 4-stjärnigt, och vi gillade att dricka cocktails i hotellbaren, men hotellrummen var väldigt små (fastän vi hade ett deluxe rum). Frukost i restaurangen, snacks i cafet, och bara att lämna väskorna några timmar efter vi checkat ut, var svindyrt. Har aldrig varit med om att en väskservice kostar på ett 4-stjärnigt hotell, men samtidigt kostar ju verkligen allting i USA. Alla förväntar sig höga dricks och småavgifter du inte ens vet varför de tillkommer, garanterat tillkommer.

Tror inte jag hade valt det hotellet igen, pga att rummen var så små, saker marknadsfördes fel på hemsidan (mistake or intentional, I don’t know), och jag skulle inte riktigt kalla det för ett 4-stjärnigt hotell. Men utsikten var fin, och det låg i ett centralt område. Vi gillade som sagt att chilla vid hotellets roof top bar (som var på 4:e våningen, men som marknadsfördes som om det var på 27:e våningen…). Vi åt deras quesadillas där en dag, mumsade på deras pizza en annan dag, och jag drack till och med ett par öl. Tekate (Mexikanskt öl) var faktiskt riktigt gott och svalkande i värmen!

Vi hade en riktigt bra semester, och fick se så mycket av New York. Hotellets läge var verkligen bra och centralt. Jag är så tacksam för allt jag fick se och uppleva, och jag vill verkligen tillbaka. Det som började som en onykter konversation om New York mellan två främlingar, tog oss hit till staden, som ett gift par, 6 ½ år senare. Livet är fantastiskt.

Gillar

Kommentarer