Work in November

Tankar mitt i veckan:

Imorgon jobbar jag endast en halvdag, vilket ska bli så skönt. Jag hade några timmar extra att ta ut innan jul, och jag valde att använda dessa på vad jag trodde skulle vara den jobbigaste dagen att ta sig igenom innan jul. En mörk torsdag i slutet av november. Dessutom har jag planerat med byggnadsarbetarna som renoverar vårt hus att de ska måla våra fönster när jag är hemma. Kommer kanske inte ha den roligaste lediga eftermiddagen, men jag ser samtidigt fram emot att bara gå runt hemma med en kopp grönt te i min hand, och få saker gjorda som jag annars inte har tid för i veckodagarna.

Imorgon eftermiddag kan jag typ det.

Flera jag pratat med verkar tycka det är konstigt att jag valde att ta ledigt en torsdagseftermiddag istället för tex en fredagseftermiddag. Jag har insett att jag inte verkar ha exakt samma “favorit” och “hat”-dagar som de flesta andra. Skulle jag rada upp dagarna från den jag tycker mest om till den jag tycker minst om, skulle det se ut så här:

Lördag. Av självklar anledning älskar jag lördagar. Jag föddes på en lördag, och allt roligt i livet händer på lördagar. Man kan hänga med vänner, ta en road trip, och göra exakt det man vill med dagen utan några egentliga måsten (oftast).

Söndag. Det här är min mysdag då jag gärna går runt hemma och städar, vilar, tar promenader och äter god mat. Nuförtiden har jag aldrig söndagsångest, och är väldigt duktig på att njuta av nuet, vilket gör att söndagar verkligen blivit min nästbästa dag på veckan. I love them.

Fredag. Mångas favoritdag hamnar som nummer 3 på min lista. Fredagskvällar är härliga, men jag kan inte låtsas som om jag inte är väldigt trött på morgonen, under hela dagen, samt kvällen. Tröttheten genomsyrar mina fredagar, och jag känner därför inte alls samma glädje som jag gör under lördagen och söndagen. Visst är det skönt med endast en arbetsdag kvar till helgen, men det är fortfarande en arbetsdag.

Måndag. Shockerrr, jag hatar inte alls måndagar. Jag gillar att komma tillbaka till jobbet efter helgen, utvilad och redo att kämpa vidare. Måndagar har en tendens att gå väldigt fort i mitt liv. Kanske har det något att göra med det faktum att jag inte dricker koffein. Det blir därför så naturligt att jag blir tröttare ju fler arbetsdagar jag klarat av, och att jag alltid har mest energi på just måndagar.

Onsdag. Mitt i veckan, hej hej! Onsdagar är tuffa, arbetsmässiga, men man kan motivera sig med att det är mitt i arbetsveckan, och svensk “lill-lördag.” Går vi på fotboll, sker det oftast på onsdagar. Spontana take-aways brukar också ske på onsdagar, och man infinner sig i en slags känsla av satisfaction / stolthet att man klarat sig enda hit och avklarat halva veckan.

Tisdag. Måndagsmotivationen är bortblåst och nästa helg känns plötsligt väldigt långt borta. Tisdagar kantas av möten och måsten, och man tappar lätt bort sig själv där någonstans. Kan jag komma ihåg en tisdag som jag minns pga något bra som hänt (semester räknas inte)? Nej.

Torsdag. Min HAT-dag. Här har du jobbat hårt i flera, flera dagar och det är fortfarande inte fredag. Tröttheten slår emot dig som en käftsmäll, och allt känns bara tuffare än tuffast. Ge mig en anledning till varför torsdag INTE är den värsta dagen på veckan?! Jag tycker jag gjorde helt rätt som valde att ta ut min halvdag av ledighet på just en torsdagseftermiddag.

Gillar