Windsor

Igår tog vi en mysig långpromenad i Richmond Park med våra vänner. Tog med oss kaffe i termos, och drack det vid sjön medan renarna tittade på oss från buskaget bredvid.

Imorse tog vi med oss kaffe igen, tankade bilen och köpte frukostcroissanter, och körde sedan till Windsor. Min man ville besöka Windsor Castle, så det blev dagens lilla utflykt.

Englands drottning bor i Windsor Castle, och det är ett gigantiskt och väldigt gammalt slott. Vi gick en liten rundvandring inomhus, som visade oss den stora matsalen, ett rum där de brukar ha stora tillställningar, och kapellet där alla kungligheter gifter sig, bland annat.

Prinsessan Beatrice gifte sig i somras, och hennes brudklänning fanns där inne, inglasad. Det var ingen klänning som gick i min smak direkt, men jag gillade hennes Valentino-skor.

När rundturen inne i slottet var slut, tog vi en promenad runt ägorna. Vi hamnade vid den stora slottsallén som heter long walk - en 5km lång, rak väg som leder fram till slottet. Inte alls pampigt.

När vi kände oss klara med slottet, gick vi in i Windsors stadskärna bland butiker och restauranger. Vi hittade en mysig All Bar One precis vid den gamla tågstationsbyggnaden, där vi bestämde oss för att äta lunch.

Jag åt en kyckling och avokadosallad som var jättegod, och min man åt en hamburgare med sötpotatisstrips.

Efter det blev det ytterligare en promenad längs Themsen och in till Eton. Titta på flocken med svanar. Aldrig sett så många svanar på ett och samma ställe förut. De är så vackra och ståtliga.

Vi gick in i Zara och tittade på lite kläder, innan vi hittade en mysig restaurang som hette Browns Brasserie, också precis vid Themsen. Där blev det en varm choklad innan vi åkte hem.

Vilken mysig måndag! Windsor var en mysig liten kunglig by väster om London, och det var intressant att både besöka slottet och stadskärnan när vi var där.

Gillar