Vitamin C Shots

Jag vågar aldrig säga att jag är stolt över att jag lyckats undvika att bli sjuk när alla runt omkring mig är/har varit sjuka. Det är alltid som om man jinxar det då, och man blir sjuk ett par dagar senare... Men i TRE månader nu har jag undvikit att bli smittad, trots att jag varit omringad av influensa. De senaste tre veckorna har varit värst - alla kollegor på mitt kontor har rent ut sagt hostat mig i ansiktet, och jag har sedan kommit hem varje dag till en sjuk man. Att vara omkring smittan har varit oundvikligt, och det är ett mirakel att jag forfarande mår bra.

Jag försöker äta nyttigt och se till att få i mig så mycket vitaminer jag bara kan varje dag. Jag är säker på att det är den största anledningen till varför jag har hållt mig frisk så här pass länge. Det senaste är att jag hakat på trenden med vitaminshots. Citron och grapefruktshots är favoriten. Man pressar bara en citron och en fjärdedels red grapefruit, och dricker det sedan som en shot. Självklart använder jag shotsglass för att göra det hela lite roligare (det är ju mycket enklare att göra någonting man tycker är roligt till en vana).

Jag är inget fan av grapefrukt, så jag var lite tveksamt inställd till det här i början, men röd grapefrukt tillsammans med citron är faktiskt ett riktigt lyckat koncept. Jag ska inte ljuga - dessa shorts är supersura - men det är också en riktigt fräsch kick! Speciellt på morgonen när man vill vakna till.

Tror starkt på att mycket C-vitamin boostar immunförsvaret. Sen har det ju också varit naturligt att inte pussa på min man när han mått som allra sämst, och handspriten har följt med till jobbet i ett par veckor nu... Vitaminshots och grönt te har i alla fall varit min räddning hittills, och jag håller alla tummar jag har att den värsta smittan är över nu och att jag klarat mig undan.

Gillar