Villa Graziosa

Som vanligt när vi är på semester med min svärfamilj, så hyr vi en villa. Jag vet inte vad mina svärföräldrar har emot att bo på hotell egentligen, men de har alltid hyrt villor eller lägenheter på deras semestrar utomlands. Kanske vill de åt friheten och tystnaden. Själv skulle jag nog tycka att det vore härliga att få alla måltider lagade åt mig om jag var på semester i deras ålder. Eller vem försöker jag lura; 4 och 5-stjärniga hotell lockar mig i min ålder med. I alla fall, bor vi nu i en villa, som är väldigt vacker, men som samtidigt kanske inte riktigt lever upp till någons av våra förväntningar.
Villa Graziosa ligger ca 20min öster om öns huvudstad Cagliari, mitt ute i ingenstans. Alltså, jag menar verkligen i ingenstans; våra grannar är ett stort fält i alla riktningar. På framsidan av huset finns en vacker trädgård med oerhört många sittplatser (grillplats, poolbar, solstolar, inglasad matsalsdel etc), samt en pool. Vi har också ett mini gym och bordtennisbord. Uteplatsen är härlig. Speciellt eftersom ägaren har installerat ett ljudsystem i trädgården. Det gömmer sig högtalare i nästan varje buske, så vi kan spela musik medan vi badar i poolen eller spelar bordtennis.
Inne i huset finns fem sovrum, och det är väl här problemen börjar. Nu kanske jag låter rejält bortskämd, men vi brukar alltid ha en suite rum; alltså rum med eget badrum. I det här huset finns det dock bara ett badrum på nedervåningen och ett på övervåningen, vilket är för lite på 6 personer. I alla fall sover vi alla i de fyra rummen på övervåningen, och jag och min man har det lila, Marylin Monroe rummet.
Vi har även en liten balkong från vårt sovrum; igen så är det här huset riktigt vackert och charmigt, men det andas inte semester på grund av alla problem vi har. Första kvällen åskade det, och vårt internet slogs ut direkt. Nu fungerar det bara ibland, och endast i sovrummet på nedervåningen. Air con i sovrummet fungerar också bara ibland, vilket gör det väldigt varmt och svårt att sova (skriver på det här inlägget mitt i natten av just den anledningen att det är alldeles för varmt för att sova).
Det största problemet är dock elektriciteten. Säkringar går hela tiden, så fort du använder två elektriska saker samtidigt. Kan tex inte lyssna på musik i högtalarsystemet ute i trädgården medan lamporna är tända inne. Jag förstår att Sardinien inte är lika utvecklat som norra Europa, men jag har samtidigt svårt att tro att det här skulle hända varje dag på ett 4-stjärnigt hotell här i närheten. Vi bor i en mysig villa, och jag ska verkligen inte klaga på att jag får vara i vackra Sardinien på en solsemester helt gratis, men på den här resan inser jag att jag är mer en hotellmänniska än en air bnb människa, och det kommer jag nog alltid vara. Jag vill inte köpa mat i mataffärer, eller behöva diska och bädda sängen på min semester Har man dessutom byggt upp en hög standard för sig själv i sitt eget hem, förväntar man sig bara ännu mer bekvämligheter på semestern. Sån är jag i alla fall.
Här sitter jag i sovrummet på nedervåningen som blivit wifi-rummet. Vi har nu även fått en läcka i badrummet på övervåningen, och vårt air con fungerar inte alls i min och min mans rum längre. Väntar nu på att ägaren ska komma förbi och låsa upp annexet ute på gården, så jag och min man kan flytta in dit. Det finns ett större sovrum därute med en suite, samt ett eget kök. Tror verkligen det kommer bli bekvämare där inne! Har varit på många resor med min svärfamilj nu, och alla har varit helt otroliga. Den här resan är bra den med, men villan håller bara inte den annars så höga standarden vi är vana med, och det tycker vi alla är lite synd. 

Gillar