Vilken dag

Igår vaknade min man upp med Coronasymptom, och eftersom han är lärare och för att vi självklart vill ta vårt ansvar i samhället, så stannade han hemma från jobbet (isolerade sig) och bokade ett Coronatest. Två timmar(!!) tog det att endast boka testet och få en tid...

Själv fick jag lov att stanna hemma från jobbet och isolera mig jag med, men smart som jag var i måndags, hade jag lämnat kvar min dator på kontoret - jag skulle ju dit och jobba på tisdagen igen, så såg ingen anledning att släpa hem den emellan. Klockan 6:30 på morgonen fick jag därför springa till jobbet för att möta min chef och hämta min dator, innan han stängde ner hela kontoret för sanering (det är sådana strikta regler vi måste följa här). Min man är alltså den med symptom och måste isolera sig, men eftersom jag bor ihop med honom måste jag också automatiskt göra det.

Min man åkte iväg till Morden för att göra testet, och jag följde regeringens råd om att stanna hemma eftersom jag inte har några symptom. Jag jobbade på som vanligt, fast hemifrån. Sedan kommer min man hem och säger att de sagt att jag också måste dit och testa mig trots allt... Det är så förvirrande när alla råd och regler fortfarande är så paradoxala!!

Jag packade lite snabbt en mask, en vattenflaska, handsprit, näsdukar och pass (som de ville att vi skulle ta med) och sedan var vi redo att köra till Morden igen. Jag tänkte inte på att ta med mig mina nycklar - min man körde ju bilen - och eftersom min man fortfarande var lite förvirrad av allt som hänt, och inte mår helt hundra, så glömmer han bilnycklarna inne. Dörren stängs bakom oss och vips - vi är utelåsta! Som tur var behövde vi bara vänta ute i en halvtimme på att min svärfar skulle komma förbi med extranycklarna, men ändå... Hur jobbig kan en dag vara??! Hur mycket kan gå fel??

Jag gjorde testet - först skrapar de på halsmandlarna i vad som känns som en evighet (såå mysigt), och sedan för de upp samma sticka i en av näsborrarna och vrider runt i 15 sekunder (tyckte inte det var lika obehagligt som i halsen) - sedan åkte vi hem igen. Måste tillägga att jag jobbade samtidigt också, för det var en stessig dag med mycket att göra på jobbet med. Saker jag inte kunde lägga åt sidan.

Eftersom jag inte har några som helst symptom fick jag sedan registrera mitt testkit själv via ett telefonnummer. Självklart tog det evigheter det med, och jag blev fast i en telefonkö a la 90-tal. Jag hann göra en pizzasallad medan jag väntade...

Nu är vi alltså isolerade / sitter i karantän (igen) de närmsta dagarna innan vi får våra provsvar. Vilken dag.

Gillar