Vigselmöte

I Sverige hade vi flera bröllopsplaneringsmöten. Det var skönt att kunna bocka av så mycket inom loppet av bara några dagar. Ett av de större mötena vi hade var med en potentiell vigselförättare. Nu är han inte längre “potentiell” eftersom vi bokat honom. Det kändes rätt direkt att det är just han som ska viga oss; det höll vi med om alla tre.

Under mötet gick vi igenom hur vi ville att vigseln skulle utföras, vad som skulle sägas osv. Vi gifter ju oss borgligt så möjligheterna är många. Vi kan göra ceremonin till precis det vi vill att den ska vara. Därför kommer det bli en blandning av svenska och engelska, min fästmans mamma ville hålla ett tal i mitten, och jag och min fästman ska skriva löften till varandra. Ceremonin kommer avslutas med ringbyte, och från själva “altaret” (om man nu kan säga så, vi kommer ju vara mitt ute i parken) går vi sedan direkt till ruinerna där brudskålen tar plats. Gästerna följer med oss direkt och det blir inget fjantigt riskastande eller att vi plötsligt försvinner i flera timmar haha.

Det kommer nog bli superbra tror jag, fint och intimt och precis så som vi vill ha det. Jag ser mig själv mycket klarare nu, hur jag kommer se ut i min spetsiga two-piece, med blomsterbuketten, skorna, hur jag och pappa kommer gå nedför trappen och hur gästerna kommer sitta. Jag hoppas på en riktigt fin och solig sommardag, men vi har självklart även en plan B om så inte skulle vara fallet.

När det kommer till själva ceremonin och löftena, har jag valt att säga mina först. Det är liksom inlärt hos mig att alltid gå först med saker och ting jag är lite nervös över. De flestas reaktion är “ta mig sist, eller låt mig slippa”, men jag har alltid gjort tvärsom för det fungerar faktiskt mycket bättre. Man blir mer nervös av att vänta, och jämföra sig med andra som är före. Till exempel, under mina IB Oral Exams valde jag alltid att vara först ut för att få det överstökat. Och visst gick det bra eftersom jag fick en 7:a på Engelskan och 6:a på Svenskan. Jag tänker i samma banor när det gäller bröllopslöftena. Säg det jag vill ha sagt först, så kan jag slappna av och lyssna på min fästman efteråt.

Jag tror verkligen den ca 20 minuter långa vigseln kommer bli riktigt bra! Inte bara för oss själva men även för gästerna. Tror inte de kommer hinna bli uttråkade. Vi försöker hålla allt kort och konsist, men samtidigt få med det vi vill.

Gillar