Vi ska till göteborg!

Jag har haft ett väldigt roligt år med många roliga semestrar. Hur många “minisemestrar” till Sverige har jag liksom inte varit på, och sedan Prague och Palma på det. Och nu har jag bokat min nästa semester, vilket är Sverige över jul och nyår! Försöker att inte tänka på att jag måste jobba varje dag i tre månader till först, utan ser fram emot julen istället som säkert kommer komma mycket snart. Har inte vågat berätta för mamma eller mormor än att det är ett tag tills vi ses igen… De har blivit vana vid att jag tittar in var 6:e-12:e vecka, och nu blir det lite längre till nästa gång.

Hotellrummet vi bokat i Göteborg.

I alla fall valde jag att använda mina absolut sista semesterdagar för året precis innan jul. Så jag får njuta av nästan två veckor i Sverige, fastän vi sedan flyger hem redan den 1:a januari (jobbet börjar jäkligt tidigt nästa år). Jag åker själv till Sverige över jul som jag brukar; fortfarande till allas förvåning. Jag vet att jag är gift, men jag och min man har vår egen lilla “julafton” en vecka innan jul. På så sett behöver vi inte göra någon besviken sen på den “riktiga” julen. Jag kan inte se mig själv missa en julafton i Sverige med mina nära och kära, och jag vet att min man tycker det är mysigt att fira en kristen jul med sin familj som han alltid gjort. Vi är som sagt gifta, men vi sitter samtidigt inte ihop. Och vi tycker inte alls det gör något att fira jul ifrån varandra när vi som sagt ändå har vår egen jul tillsammans en vecka innan.

Hotellet vi bokat i Göteborg.

Min man kommer sedan resa till Sverige i mellandagarna, och han och jag kommer fira nyår i Göteborg! Vi har redan bokat hotell (det blev 5-stjärnigt) och tågbiljetter, och jag är riktigt taggad för ett par dagar i Göteborg. Jag vet att det är Sveriges näst största stad, men jag har aldrig varit där. Jag har aldrig liksom haft en anledning att åka dit. Åkte vi på semester när jag var liten blev det alltid utomlands eller till släkten i Jämtland. Men jag har aldrig varit längre söderut i landet än Norrköping, vilket låter ganska otroligt eftersom Norrköping inte ens är särskilt långt söderut... Men nu i jul ska jag alltså äntligen få åka bort från Mälaren ett tag och besöka fina (tror jag?) staden Göteborg. Spännande! Behövde verkligen någonting att se fram emot och jobba mot nu när det blivit höst på riktigt.

Gillar

Kommentarer