Vi kompletterar varandra

Min man och jag är väldigt olika (vilket märks tydligt nu när vi flyttar/packar upp/inreder nya lägenheten) men det gör vårt förhållande spännande. Jag skulle inte vilja vara tillsammans med någon som är alldeles för lik mig, och tycker precis samma sak om allting. Det skulle bli så tråkigt, och jag hatar verkligen när vardagen är tråkig. När det kommer till grunderna vårt förhållande är byggt på, så tänker vi lika. Och det är det som är det viktiga – att man har samma mål i livet. Annars är det ingen mening att vara tillsammans. I grund och botten är vi båda ekonomiska. Vi jobbar hårt, vi sparar mycket pengar, och gillar egentligen inte att shoppa saker till oss själva. Vi båda vill resa mycket i framtiden, och vi vill också ha en liten familj. Men när det kommer till de små sakerna i livet och personlighetsdrag – då är vi riktigt olika.

Min man är en people-person som alltid vill hjälpa andra. Han bryr sig om andra och litar på människor väldigt mycket; även de han inte känner. Ger pengar till hemlösa och ett tiotal välgörenhetsorganisationer runt om i världen som fokuserar på mänskliga rättigheter, bekämpning av fattigdom osv. Politiskt lagd är han ganska mycket vänster. Han gillar inte att planera vardagen alltför mycket, utan gör saker när han känner för det. Är det lite stökigt hemma kan han leva med det. I matväg gillar han stark mat; mycket indiskt, mycket skaldjur. Vegetarisk mat är oftast ett stort “nej”. Han vill äta kött varje dag så han får i sig tillräckligt med protein. Själv är jag inte en people-person. Jag har min familj och mina vänner, men att lära känna nya personer gillar jag bara på mina egna villkor. Ibland alltså. Jag har svårt att lita på andra, speciellt människor jag inte känner. När jag skänker pengar till välgörenhet är det till djurrättsorganisationer och annat som står nära hjärtat, till exempel cancerfonden. Jag skänker pengar till ytterst få organisationer, men större summor. Litar inte på att pengar till organisationer jag aldrig hört talas om verkligen går dit de ska. Politiskt lagd är jag ganska mycket höger. Min vardag är bäst när den är välplanerad, och jag följer ett ordentligt schema. Är det stökigt hemma måste jag städa, och jag kan inte lämna mitt hem om det inte är i toppskick (jobbigt när vi precis flyttat…). Jag hatar att komma hem och det är stökigt. I matväg gillar jag inte stark mat. Jag äter mer och mer vegetarisk eftersom jag älskar djur och vill tänka mer på dem, men också för att det finns riktigt goda vegeratiska rätter som jag fallit för på sistone. Samtidigt har jag alltid hatat fisk och skaldjur. Det är dyrt och det är äckligt – vad är meningen?

När vi tittar på film vill min man se romantik, action eller fantasy. Jag vill se komedi, drama eller skräck. På fredagskvällar gillar han att umgås med vänner eller gå på after work med jobbet. Själv vill jag bara hem så fort som möjligt så jag äntligen kan få lite egentid med god mat, en kopp varm te och något bra på tv. Min man gillar att gå och lägga sig tidigt och gå upp tidigt. Jag föredrar att lägga mig sent och gå upp sent. Jag är händig, min man är klumpig. Jag är kall, rak och bestämmer mig fort, medan min man är den känslosamma eftertänkaren som behöver mer tid på sig. Vi är som sagt väldigt olika, och fastän det kan bli jobbigt när vi står där i mataffären och inte kan komma överrens om smaken på chipspåsen, har vårt förhållande gjort oss båda till bättre människor. Jag har gjort honom mer strukturerad och ordningsam, och han säger själv att han blivit en bättre ledare på sitt jobb på grund av det. Och han har verkligen gjort mig till en varmare människa, som är mer öppen och som inte alltid behöver bestämma allting. Det är okej att lämna disken i några timmar, och det är okej att inte planera varenda timme på dygnet i detalj. Det viktigaste är dock att vi är överrens på de stora frågorna i livet, samt att vi älska varandra och bara vill den andre väl. För att vi tycker olika om småsaker spelar ingen som helst roll när vi jobbar gemensamt på var ekonomi, vårt hem och vår framtid tillsammans. Alla vardagskompromisser är bara roliga och jag tror seriöst vi gör varandra till bättre personer just för att vi är olika. Skulle till exempel aldrig provat vissa saker som jag älskar idag, om det inte vore för min underbara man ❤

Gillar