Vi flyttar sakta

Ju fler saker vi flyttar till den nya lägenheten, desto mer taggade blir vi på att flytta in. Vi vill flytta in nuuu! Ni förstår inte hur mycket varmare den här lägenheten redan är (fastän vi inte bor där!). Central heating med termostat är något helt fantastiskt. Köp/hyr ALDRIG en lägenhet som inte har centralvärme, och dessutom inga timers på elementen. Man måste hela tiden stänga på och stänga av, och på morgonen när man vaknar är det liksom 10 grader inne… Det är inte hälsosamt, det är inte ekonomiskt. Jag har lärt mig av mina misstag.

Det första vi började flytta var våra garderober. Kläder som vi inte kommer använda inom den närmsta veckan. Vi har haft två väldigt små garderober i ett par år (men jag har kvar en garderob hemma hos mamma och pappa också), och den nya garderoben är SJUKT stor! När jag hängde upp och vek in min kläder insåg jag hur lite kläder jag faktiskt har. Halva min garderob är tom! Så nu ska jag ÄNTLIGEN ta tag i garderoben hemma hos mamma och pappa och ta med mig allt till England. Mamma och pappa kommer bli så glada… Eller? Helt plötsligt kommer de stå där själva i februari utan några som helst spår av mig och min bror längre. De säger att de ska bli så skönt att ha utflugna barn, men jag tror seriöst de kommer gråta när de inser hur tomt det är i det stora huset haha.

Vi har också flyttat vår skohylla och nästan alla våra skor. Jag lät “finskorna” stå framme i hyllan (min mans Bugattiskor och mina Michael Kors) och resten ställde vi in i vår stora garderob. Jag ogillar att komma hem till folk och det inte finns någon plats för mina skor i deras skohylla. Jag vill att våra gäster ska kunna ställa upp sina skor, och därför vill jag ha minimalt med skor framme, så det finns plats. Min man försökte ställa dit sina fotbollsskor. Sina FOTBOLLSSKOR?! När spelade han fotboll senast… Ett år sedan? No, no, no…

Eftersom jag målat hyllor i sovrummet, använder vi nu gästrummet som förvaringsrum för småsaker som vi inte bestämt plats för än. Där inne finns våra blommor, speglar, ljusstakar, min korg med värmeljus etc etc. Det är fortfarande väldigt tomt i vår nya stora lägenhet, men det känns redan väldigt mysigt på något sett. Vi hade flyttat in redan nu om det inte var för att de tidigast kunde flytta vårt internet den 28e december. Inget internet, ingen tv utan internet… Nej, vi båda känner att vi behöver i alla fall tvn för att kunna koppla av på kvällen efter jobbet. Vi kanske flyttar in på riktigt på söndag, det beror på hur mycket vi hinner med. Annars får min man flytta soffa och säng när jag är i Sverige och vi får bo där på riktigt i januari. Jag längtar!

Imorgon sker de första visningarna på vår gamla lägenhet. De som tittar förbi kommer få se se en väldigt tom lägenhet med ingenting kvar på väggarna. Mattorna på golvet har också blivit flyttade. Det är konstigt att se lägenheten man bott i i två år förvandlas tillbaka ett skal igen. Jag kommer ju så väl ihåg hur spännande det var att flytta in. Köpa möbler, organisera skåp och hyllor… Det var så mysigt. Precis samma känsla har jag nu med den nya lägenheten. Men vad konstigt att någon annan ska bo i vår lägenhet… I alla fall är vi i Winter Wonderland imorgon så vi slipper ha hand om visningarna. I England är det nämligen alltid ägaren som visar folk runt, inte mäklaren (engelska mäklare gör verkligen ingentiiing). Men eftersom det varit bestämt sedan länge att vi ska träffa vänner imorgon, gick de med på att ta tag i det själva. Hade inte vetat vad jag skulle svarat om någon frågade hur bra lägenheten håller värmen… “Mjo, den är riktigt sval. Frisk luft. Du behöver inte svettas!”

Gillar

Kommentarer