Vegetarisk lasagne med spenat & mozzarella

Igår lurade jag min man med middagen. Han trodde han skulle få en "vanlig" lasagne, men istället gjorde jag den vegetarisk. Jag gillar att variera matlagningen, så igår fick det helt enkelt bli något nytt.

Jag började med att hacka lök, svamp, morötter, gul och röd paprika. Morötterna fick sedan koka tillsammans med lite fryst spenat, medan jag samtidigt stekte löken, svampen och paprikan. Sedan blandade jag i allt i samma stekpanna, och adderade ett par burkar krossade tomater, samt kryddor - så som vitpeppar, oregano, italienska örter, chili och vitlök.

Bechamelsåsen gör jag sedan på mjölk, mjöl, lite, lite smör och svartpeppar. Jag vispar den under uppvärmning tills den börjar tjockna.

Sedan är det bara att ta fram en ugnsform och börja lägga lager efter lager. Grönsakerna med tomatsås, lasagneplattor, bechamelsås och mozzarella. På toppen lade jag det mesta av mozzarellan, samt lite riven cheddarost. När jag var liten hatade jag det översta lagret på lasagnen. Tyckte det bara smakade bränd ost med en vidrig konsistens. Idag tycker jag det översta lagret gör hela lasagnen! Man kan ändra sig.

Resultatet blev lyckat! Min man började självklart leta efter köttfärsen direkt... "fick jag hörnet? Fick jag en bit utan köttfärs?" Men det var inget fel på smaken. Precis lika gott som en vanlig lasagne, om inte godare eftersom jag använde mig av mozzarella 😊

Ska definitivt göra fler vegetariska lasagner inom den närmsta framtiden. Jag hörde att man kan göra en med pumpakärnor, vilket lät väldigt intressant. Och en annan med aubergine och grönsaksplattor. Allt jag kan komma på ska provas!

Gillar

Kommentarer