Veckan som varit

Jag har inte bloggat på en vecka. Kände att jag behövde vara själv med min tankar. När man utsätts för vissa situationer är det ibland väldigt svårt att inte tolka de utifrån tidigare erfarenheter. Det är svårare att lita på en ny pojkvän om exet varit otrogen. Det är svårare att ta ett sjukdomsbesked om man tidigare varit med om ett liknande som inte slutade bra. Men jag väljer att vara positiv och optimistisk även den här gången. Fastän jag kallade mig själv naiv förra gången, så är det den optimistiska Linda jag vill vara. Den som alltid finns här, stark och glad.

Nu lämnar jag det.

Veckan började med sol och 18 graders värme, vilket var helt sjukt för februari månad. Det var svårt att överhuvudtaget förstå vilken årstid det var ute. Det kunde varit en dag i juni. Endast de kala träden och mörkret klockan 17:30 gave it away.

Jag jobbade hela veckan som vanligt, och besökte några klienter vars projekt jag försökt avsluta i flera månader, men som liksom klamrar sig fast vid mig som en blodigel… Klienterna är så sjukt otrevliga och oorganiserade, och jag har så svårt för människor som tror de kan allting, men inte har någon koll, och absolut inte kan medge när de har fel. Det kändes därför som en tyngd som lyftes från mina axlar, när en av de jag jobbade ihop med fick sparken. Det var som om den stressen och pressen jag kände innan jul äntligen kunde rättfärdigas – det var inte bara något jag upplevt för att jag “inte var stresstålig”, utan för att den har kollegan gjort väldigt många fel, och tredubblat vår workload. Projektet tuffar i alla fall vidare mot sitt slut nu, och det var häftigt att se byggnaden nästan helt färdig i torsdags. Det blev så fint. Inredningen går heeelt i min stil.

Hemma började vi hacka sönder köksgolvet, och förbereda för golvläggning. Det blev lite jobbigt att vistas där inne efter ett tag, och försöka laga mat när golvet var fullt av dammig betong. Men jag försökte att inte sakna det gamla golvet alltför mycket under dessa dagar. Det här kaoset var ju bara temporärt.

Det har varit en stressig vecka med mycket att göra både på jobbet och hemma, och sedan kom pappa tillbaka hit i fredags med två vänner. De bodde här över helgen (de åker hem imorgon). Men vi har fått mycket gjort, och pappa har hjälpt oss med att lägga nytt köksgolv och sätta upp några hyllor på köksväggen.

Vi hade också en riktigt trevlig lördag med fotboll och pubbesök. Just nu är pappa och hans vänner och ser Fulham vs Chelsea live på Craven Cottage, medan jag och min man har handlat mat för veckan, och ramlat ihop i soffan. Här tänker vi hänga resten av dagen!

Gillar

Kommentarer