Varmt vin

Från vårt hotell var det gångavstånd till precis allt vi ville se i Prag, så det blev mycket turistande på gator och torg. Med gångavstånd menar jag att det inte tog mer än 1 timme att ta sig från punkt A till punkt B. Dock skulle vi lugnt kunnat gått omkring hela dagarna (vilket det ibland kändes som vi gjorde), så vi såg till att stanna på många mysiga restauranger och pubar på vägen mellan sevärdigheterna.

Eftersom Tjeckisk öl är min fästmans favoritöl, blev det att vi drack alkohol på nästan varje ställe. Han drack öl och jag vin, Prosecco eller någon cocktail. Det jag föll mest för var dock deras uppvärmda vin som påminde om glögg. Temperaturen höll sig mellan -1 och -7 grader under vår vistelse, så när vi väl kom in i värmen lockade varmt vin oftast mer än kallt vin.

Det här var det bästa varma vinet jag drack i Prag. Ett stort plus var att man fick citron till (socker använder jag aldrig, i någonting. Vi har inte ens ett sockerpaket hemma!) Vi var på så många ställen att jag inte kommer ihåg namnet på alla, men den här puben låg på huvudgatan, på västra sidan om Karlsbron. Jag hade gärna gått dit igen för deras vin, men det låg lite långt bort ifrån hotellet. Dessutom fanns det mesta att se på andra sidan bron.

Priserna ska vi inte ens tala om. Vi gjorde av med ca 300 pund under hela vistelsen, och då åt vi och drack heeela tiden, samt betalade för vissa sevärdigheter. Sjuuukt billigt och bra! Det här vinet kostade ca 25kr, och då var det liksom overpriced eftersom puben låg på huvudgatan.

Gillar