Värmefilt och iskyla

Det var inte många i det här landet som jobbade igår, och det är nog ännu färre som jobbar idag. Men jag är en av få som är på kontoret som vilken vanlig fredag som helst. Det snöade inte imorse och jag tyckte inte det var halt heller, så jag tog en promenad till jobbet på 20min. Det blåser storm och är kallt (-3 men känns som -15 enligt min telefon), och vi ska få mer snöoch iskyla senare på eftermiddagen. Vi kanske måste stänga tidigt om vädret blir alltför kraftigt, men jag tror jag kan stanna kvar till 16:30 som vanligt. Till skillnad fran de flesta andra här har jag varit med om mycket, mycket kallare väder. Att cykla hem från stationen i 30 minusgrader… Det kallar jag riktig kyla.

Det är så kallt att varken värmepannorna på jobbet eller hemma orkar hålla igång hela dagen. Därför sitter vi som är här på kontoret med 4 lager kläder just nu och försöker hålla oss borta från fönstrena. Jag har tur som har ett element precis bakom skrivbordet, men jag har fortfarande inte tagit av mig min tjockaste, stickade snood som jag hade på mig över jackan när jag gick till jobbet imorse... Igår kväll kämpade vi hemma med att få upp värmen över 19 grader. Hade jag hört mig sjä​lv förra året, hade jag spytt på mig själv; 19 grader är ju rena sommarvärmen mot den gamla lägenheten som aldrig kom upp över 16, men nu när jag är van att inte frysa lika ofta, blir det jobbigare när jag väl gör det. Därför tog jag fram en julklapp jag fick av min bror; nämligen min gråa värmefilt!

Vilken bra julklapp. Den får bli min nya bästa vän när det är kallt ute. Det var så mysigt att krypa in under filten igår kväll, med min man, och dra upp värmen på hogsta läget. Vi tittade på flera avsnitt av Vänner i rad i vår mysiga soffa, drack te och såg hur snön sakta byggdes upp mer och mer ute på terassen. Ser fram emot en liknande kväll ikväll. Det är ju ingen ide att försöka ta sig någonstans när alla tåg är inställda, och alla bilar har sommardäck. Min mans jobb har stängt idag, så han har varit hemma hela dagen. Visst är jag lite avundsjuk; det känns ju som om det bara är jag och ytterst få andra i hela landet som lämnat hemmet idag. Samtidigt är inte vädret här i London så hemskt just nu som många utger det sig vara. De har det värre i norr och väst. Jag saknar min värmefilt, men snart är det helg. Och hoppas på en lite varmare sådan.

Gillar

Kommentarer