Våren runt hörnet

Helgen har passerat väldigt fort. Jag har som vanligt inte gjort speciellt mycket, eftersom vi fortfarande befinner oss i en strikt lockdown i en månad till. Vaknade i lördags och kände att "åh, om det ändå fanns nååågot annorlunda man kunde hitta på den här helgen..."

Bailey åt frukost och gick sedan och begravde sig här i några timmar. Jag kände också för att dra täcket över huvudet, sova och vakna upp i mitten av april typ. Det här har pågått sååå länge nu, och ibland är det svårt att hålla motivationen uppe när man inte får träffa någon, åka någonstans eller bara uppleva något annorlunda. Den här helgen har livet känts trögt och orättvist.

Det går upp 📈och det går ner📉 nu, och det är helt okej. Jag gjorde i alla fall en god sallad medan min man var ute och träningscyklade med en vän. Den bestod av isbergssallad, gurka, tomat, salladsdressing och fetaost. Couscous, tonfisk och gröna bönor, samt ett ägg och en halv avokado. Såå gott, och jag blev genast på lite bättre humör av att äta något nyttigt och näringsrikt.

Jag har också gått på två långpromenader med min man i helgen. Det har varit riktigt kallt igen, men jag försökte tänka att det bara var uppfriskande. Jag längtar sååå mycket efter våren. Längtar så jag spricker. Jag vill bara tvätta min vinterkappa, hänga in den i garderoben, sitta ute i solen och äta på terassen liksom.

Träden och påskliljorna verkar veta något som inte jag vet - att våren är här! Vissa träd har redan börjat blomma och påskliljorna har slagit ut, fastän det är 0-gradigt på nätterna... Jag tolkar det som ett riktigt bra tecken på att våren bara är runt hörnet nu. Ge mig 15 grader och sol. Geeee mig! Jag vill inte vänta längre!

Vi såg också några ankor som simmade på ett ställe där det egentligen inte ska vara något vatten. Parkerna är fortsatt översvämmade från allt regn vi haft de senaste månaderna. Jag och min man kan inte gå vår vanliga promenad runt tennisplanerna, eftersom vår stig är täckt av ca 50cm djupt vatten. Men om några veckor är jag säker på att situationen ser annorlunda ut, för då ska jag spela TENNIS😁

I lördags kväll beställde vi takeaway från ett nytt ställe som öppnat rakt över gatan där vi bor. Ser restaurangen från vårt gästrumsfönster. Det var ett fish n chip-hak som slog igen, och blev till en turkisk grill. Vi beställde en massa dippsåser och pitabröd till förrätt, och sedan åt jag en halloumi och falafelwrap med lite strips till huvudrätt. Det var riktigt gott. Ett stort plus var att jag fick strimlade rödbetor i wrappen. Mmm.

Vi tittade sedan på min mans favoritfilm - The Wolf Of Wall Street. Vi har också tittat en hel del på fotboll i helgen och lekt med våra söta marsvin. Videosamtalade även med pappa i fredags kväll. Det verkar som om Sverige fått lite striktare restriktioner, och jag bara hoppas att Sverige och England kommer befinna sig på en liknande nivå till sommaren (med inga eller i alla fall väldigt få restriktioner), så jag kan resa till Sverige, förnya mitt pass, hänga lite med familjen och träffa mina vänner som nyss flyttat till Stockholm. Vilken DRÖM.

Gillar

Kommentarer