Vardagsrumsmöbler

Det känns inte alls som om jag haft någon helg eftersom hela helgen gick åt till att tapetsera, shoppa möbler och fixa med allting. Inser nu (när jag känner mig riktigt trött redan och det bara är tisdag) att vi skulle tagit det lite lugnare. Men det är så svårt, för det finns såå mycket att göra i vår nya lägenhet, och så fort man börjat är det himla svårt att sluta! Det är ju liksom inte bara ett “måste” att få det fint, utan även så jäkla roligt.

I söndags åkte vi först in till IKEA för att handla lite möbler och inredningsartiklar. Vi köpte lite gott och blandat; ett barskåp, en sminkspegel till badrummet, underlägg till middagsbordet, lite nya blommor, skålar och fler galgar till vår garderob. Den nya garderoben är ju så sjukt stor, så jag kan hänga upp toppar och tröjor som jag aldrig kunnat hänga upp förut. Underbart. Efter IKEA gick vi sedan till B&Q för att hämta hem lite färgprover till de resterande väggarna i vardagsrummet. Tanken är att de ska bli gråa och matcha fondväggen, men det är en djungel att välja rätt nyans.

Bilden ovanför förklarar vad vi gjorde sedan… Vi gick till Curry’s PC World och köpte en ny tv till vardagsrummet! Det har varit konstigt att titta på en liten 32 tummare när avståndet från tvn till soffan är över 4 meter. Jag har alltid haft en bra syn, men när vi tittade på fotboll förra veckan hade till och med jag svårt att se vad klockan stod på. Planen har alltid varit att flytta in den lilla tvn i sovrummet och köpa en ny, större, till vardagsrummet. Vi väntade bara på ett bra ögonblick, och i söndags var ett sådant. Tror det tog 2min för oss att bestämma oss för en 50 tummare Samsung 4k. Och vilken förbättring det blev direkt.

Något annat som var spännande var barskåpet vi köpte på IKEA. Efter att ha bott i den nya lägenheten i en vecka, har vi båda kommit fram till att köket definitivt är det rummet vi gillar minst. Det är trångt, det är rörigt och ingen av oss tycker lådor och skåp är särskilt välplanerade. När ekonomin tillåter ska vi nog riva ner allt och börja om från början. Jag har självklart redan en plan i huvudet. I alla fall så köpte vi ett snyggt barskåp inne på IKEA som vi byggde ihop och ställde i vardagsrummet. Där ska vi förvara alkohol, vin/öl/shotglas, vaser, värmeljus, karaffer etc för att få lite mer struktur/organisering, och mer plats i köket.

Tycker barskåpet är riktigt snyggt, och det har redan blivit ännu en fin inredningsdetalj i vardagsrummet. En användningsbar möbel som matchar bordet, tv-bänken och den framtida soffan… Nu ska vi alltså bara måla de resterande väggarna gråa, och vänta på soffan. När alla möbler sedan är på plats kan vi äntligen sätta upp saker på väggarna. Det är många steg med att flytta in/renovera en lägenhet, och det tar tid, men det är samtidigt riktigt roligt. Hade såklart helst velat tagit ett par veckor semester från jobbet och bara kört på från morgon till kväll tills allt blev klart, men man måste ju finansera sina inredningsdrömmar också. Istället får vi skynda sakta med tapetsering och väggmålning. Det är ju ingen stress egentligen. Det är bara jag som vill ha allt fixat och fint, så jag kan bjuda över vänner på middag och drinkar. Blir det dessutom för många drinkar kan de sova kvar i gästrummet och vi kan fortsätta festa dagen efter. Hur perfekt?!

Gillar