Vardagsrummet ✔

Jag tänkte gå igenom hela huset den här veckan, när jag ändå sitter isolerad från omvärlden. Jag började med att städa och plocka i vardagsrummet.

Jag har jättefina champagneglas, samt vinglas i plast, som jag fick av mamma och pappa för flera år sedan, men som jag inte använt än. Perfekt att ta med sig på en liten picknick ju!

Jag organiserade baren, så allt står på sin plats igen. Jag har en hylla för ölglas och ölunderlägg, en annan för vin och champagneglas. En hylla dedikerad till whiskey och Baileys, och sedan en där jag har min fina teapot med te/latteglas.

I Engelska lägenheter och hus gäller det att vara organiserad och kreativ. Det finns ju aldrig någon naturlig förvaring i dessa hem, så vill man ha ett fint och välstädat hem är förvaringslösningar A och O.

Jag kom på att jag kunde lägga våra sällskapsspel i en låda under TVn, istället för att de bara skulle ligga framme där på en hög, samla damm och lysa i alla möjliga färger. Så smart.

Jag fick ett jättefint luffarschackspel av min bror i julklapp för ett par veckor sedan (det låter så fel, men vi firade ju vår version av julen 2020 just då). Det är i trä, med guldiga kryss och ringar och så, så tungt. Jag vill bara att det ska ligga framme på soffbordet så här. Min bror säger att mitt vardagsrum nu ser ut som en stagead hemnetannons, men jag trivs!

Jag var rädd att lägenheten skulle kännas liten efter ett par veckor hos mamma och pappa, mormor och utomhus i allas stora trädgårdar. Men jag känner inte alls så. Bara hemtrevnad. Och vädret är ju inte speciellt bra här heller.

Ja, nu är jag alltså klar med vardagsrummet. Dags att gå igenom nästa rum!

Gillar