Vardagsbilder

Jag jobbar på, och kämpar på i en vardag som är ganska enformig. Min man har varit hemma i några dagar - han isolerar sig just nu efter ett covid-utbrott på sin arbetsplats - och jag har tyckt att det varit ganska mysigt att ha honom hemma. Han jobbar på övervåningen och jag på nedervåningen, men ändå. Vi har lunchrast tillsammans och dricker en kopp te på eftermiddagen 😊

Ibland behöver man ett filter. Idag, torsdag, är en sådan dag. Mitt hår känns gult och stripigt, och jag har fått en tråkig utväxt igen. Jag längtar tills frisörsalongerna får öppna.

Efter jobbet brukar jag gå en promenad runt grannskapet där vi bor. Igår fick jag se en fantastisk solnedgång. Det var alltså LJUST ute när jag gick ut efter jobbet, och ljuset är det absolut härligaste med denna årstid. Jag har så mycket vårkläder och vårskor som bara väntar i min garderob efter att användas, och den dagen då jag kan lämna in min vinterkappa och vinterjacka på kemtvätt och sedan hänga in de i garderoben... Det kommer vara en lycklig dag. ☀️

Vad händer annars? Jo, jag fick precis årets första diplom. Jag sponsrar en cat cabin varje månad på Battersea Dogs & Cats Home. Skulle jättegärna vilja adoptera en katt, men min man gillar inte katter och tycker vi har tillräckligt med djur just nu. Så istället valde jag att bli månadsgivare, för alltid kan man göra något!

Våra djur sitter för övrigt just nu på mina tofflor och myser... De älskar mina tofflor. Vet inte vad som är fluffigast på den här bilden; marsvinen eller tofflorna? De är förresten helt rumsrena nu, vilket är väldigt skönt. De kan vara ute hela dagen medan jag jobbar, om de vill, för jag behöver inte längre ha stenkoll på vad de gör. Oftast vill de sova i buren mitt på dagen i alla fall.

Och utanför, på terrassen, har jag en ekorre som besöker mig varje dag. Jag ser honom alltid eftersom jag sitter och jobbar precis vid fönstret. Han gillar att dricka vatten ur min kruka. Har länge tänkt att jag ska hälla ut allt vatten ur den där krukan, tvätta ur den och göra den redo för att plantera något kul där i vår, men det är ju korrens vattenhål. Kan ju inte jag förstöra... Ja, jag vet - Jag kommer garanterat bli den där tanten som matar kråkor, rävar och allt hon ser, när hon är 90 år gammal. Jag är ju redan halvvägs där.

Gillar