Vardag på jobbet

Har inte skrivit ett vardagsinlägg på ett tag, så vad händer egentligen på jobbet just nu? Svaret är: ganska mycket. Jag är mitt inne i två stora projekt och har precis börjat ett tredje. Därför delar jag upp min arbetstid mellan kontoret, mina klienter i Canary Wharf och mina klienter i Temple/Charing Cross (fastän jag insåg nu att jag inte varit i Canary Wharf på ganska länge). Livet som projektledare leker! Typ…

På ett sätt tror jag verkligen jag arbetar med det jag är gjord för, vilket är mycket planering och att checka av långa listor, varje dag. Jag blir väldigt motiverad av att se vad jag klarat av för dagen. Ibland behöver man se små framsteg varje dag, och jag är en sådan person som mår väldigt bra av det. Jag har självklart mycket framtidsdrömmar och mål i livet, men det som händer just idag är lika viktigt för att nå dit. Det är intressant att arbeta i byggnads och fastighetsbranschen. Speciellt när jag far leka med program som liknar The Sims haha, eller diskutera arkitektur och inredning (sjuukt vilka fina byggnader som byggs i och runtomkring London just nu). Samtidigt är det väldigt många bollar i luften och hur mycket man än kan intresseras av det man gör så är det ju fortfarande ett jobb. Och ibland är jag motiverad att jobba, ibland inte liksom. Idag är jag motiverad för att det är fredag haha!

Men vissa dagar sviktar verkligen motivationen. Speciellt eftersom företaget jag arbetar för precis har fått en ny certifiering, vilket betyder massvis med processändringar. Just nu lär vi oss därför mycket nytt, vilket är en sak om du är ny på ett företag och ska tränas upp, men när du jobbat på ett sätt i flera år så är det faktiskt svårare att ta till sig av alla ändringar. Det tar tid att balansera klienternas “gamla” viljor med företagets nya processer. Eftersom jag arbetar ganska utåt med våra klienter anser jag ofta att deras viljor väger tyngre än företagets osv medan cheferna inte håller med. Jag har 6 år av Business Studies bakom mig, så i mitt huvud går “kunderna har alltid rätt” på repeat liksom.

Arbetsdagarna känns därför relativt korta just nu eftersom det är mycket som händer, och jag blir trött på kvällarna av att hålla ett högt tempo och mycket möten (idag har jag ett bröllopsmöte mitt i allt, så får ingen lunch. Då får man smygäta sin mat en halvtimme innan lunchen istället). Planerar därför oftast inte in någonting på vardagskvällarna, utan bara njuter av att ta det lugnt och sova tidigt. Jag behöver min vila och 8 timmars sömn är jatteviktigt för mig. Dessutom har jag ju som regel att på vardagar tjänar jag pengar, inte spenderar, vilket går hand i hand med att ta det lugnt på vardagskvällarna.

Overall är jag nöjd med min vardag och heltidsjobb, men helgerna är ju självklart alltid bättre. Tack och lov för fredag!!

Gillar