Vår lördag

Helgen har känts underlig, och vi förbereder oss på att det bara är början på vad som kan komma att bli en väldigt annorlunda vår och sommar. Självklart hoppas vi på att viruset försvinner lika fort som det spridits, men det är ändå bra att vara förberedd. Ta en dag i taget.

I lördags tog vi en promenad runt byn där vi bor, och det var inte mycket folk ute. Förutom i matbutiken; det är dit alla flockas just nu. Vi lyckades få tag på lite pasta och grädde, så jag kan göra min älskade kyckling-bacon.svamp-pastagratäng senare i veckan. Vi brukar alltid storhandla en gång i veckan, och köpa allt vi behöver för en vecka framåt, men det har blivit lite svårare på sistone pga all panic buying.

Dammen här där vi bor är väldigt fin just nu, och påskliljorna börjar titta fram. Vissa träd har fått lite knoppar med, men jag tycker det går sakta i år. Jag kanske bara är otålig, men jag kan inte minnas att en vinter känts så har lång förut.

Vi har följt rekommendationerna och stannat hemma så mycket som möjligt den här helgen. Jag älskar ju att vara hemma, så för mig är det verkligen inga problem. Har städat, lekt med marsvinen och tittat på alldeles för mycket Real Housewives of Beverly Hills.

Mina rosa rosor är fortfarande väldigt fina.

Och visst är jag och Bobbo väldigt lika? Rosa läppar, fint, glansigt hår/päls... 😂 Jag tror marsvinen är som allra gladast över att vi fick lov att flytta på våra semestrar, och att vi nu tillbringar mycket tid hemma med dem.

På lördagseftermiddagen åkte vi dock till mina svärföräldrar på en kopp te. Vi planerade bara att stanna en timme, men blev kvar där hela kvällen. Min mans bröder var där, och även min mans brors flickvän som jag tycker väldigt mycket om. Det slutade med att vi alla beställde grekisk mat från en takeaway i närheten som hette Yum Yum (eller Yam Yam?) Jag åt kycklingspett med pitabröd, tzatsiki och en jättegod grekisk sallad. Det kanske är sista gången vi ses på ett tag. Man vet ju aldrig. En lockdown kan ske imorgon, eller aldrig.

Gillar