Vår jullunch

I söndags gick min support bubble (jag, min man och vår vän som bor själv) ut för att äta jullunch! Vi gick till The Sun som ligger på vår gata, och är en fantastisk pub.

Vi fick sitta på deras övervåning (The Gin Bar som den kallas) där det spelades julmusik för fullt. Jag saknade att inte ha någon julfest med jobbet i år, så det här fick bli vårt istället för.

Jag valde att beställa deras turkey roast med kalkon, roast potatoes, morötter, palsternacka, broccoli, blomkål, stuffing, gravy och tranbärssås. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen; Englands julmat är fantastisk. Jag måste tyvärr säga att den slår det svenska julbordet med hästlängder. Kalkon och stuffing eller en kall sill och köttbullar liksom? Jag har inte varit ute på restaurang och ätit svenskt julbord sedan jag var liten, och det lockar inte heller.

Vi lyckades även att trycka i oss efterrätt. Dark chocolate brownie med vaniljglass och hasselnötter.

Vid kl 3 började det redan mörkna. Men det gjorde ingenting, för det är alltid så mysigt inne på The Sun. De hade pyntat med massor av juldekorationer. En hemtrevligare pub får man leta efter. De har dessutom den godaste pubmaten, och trevligaste personalen. Och självklart är hundar välkomna. De får en skål med vatten och lite hundgodis när de kommer in. Sådant gillar jag😊

Nu ser jag fram mot min och min mans svenskengelska jul i helgen. Vi ska laga lite köttbullar, skinka, roast potatoes, rödbetssallad, grillade morötter och palsternackor, tranbärssås... Som vi brukar göra helgen innan jul. Det här året blir vi dock helt ensamma, men det ska bli så mysigt det med.

Gillar

Kommentarer