V-day

Igår var det Alla Hjärtans Dag och jag och min man njöt av en trerätters middag hemma innan vi däckade i soffan.

Först jobbade vi dock som vanligt, och jag blev riktigt besviken när jag gick till kontoret på morgonen i frost och iskyla… Trodde det värsta var över. På lunchen hade dock temperaturen stigit hela 12 grader, och jag gick till parken och solade. Det var så varmt, och jag blev så glad! Fick lov att ringa en vän och vi samtalade om skinnjackor, solglasögon, rosé och uteserveringar. Åh, är så taggad på vår och sommar nu! Hade glömt hur glad man kan bli av endast lite värmande sol i ansiktet. Vårkänslor är fantastiskt.

Kom hem från jobbet, sminkade mig lite extra, tände ljus som luktade vaniljglass, och satte på mig en röd klänning, i väntan på att min man skulle komma hem och laga middag. Han blev dock försenad – som vanligt – så det slutade med att jag lagade maten – också som vanligt.

Till förrätt åt vi tomato & mozzarella risotto balls, och till huvudrätt blev det stek med curly fries, pepparsås, grillad paprika och ärtor. Det var den godaste steken jag ätit på länge. Jag var så hungrig och det var så gott.

Jag hällde även upp varsitt glas rödvin till maten, men bestämde mig sedan för att hälla tillbaka mitt i flaskan. Alkohol = cystitbesvär och smärta, och jag tycker oftast inte det är värt det.

Efterätten blev sedan en svensk daimtårta! Har inte ätit det på år och dar. Älskar att de börjat sälja mer och mer svenska produkter i de engelska matbutikerna. Hoppas det inte ändras efter brexit. Jag gillar att Daimtårta, Gifflar, Kvarg, och till och med Ostbågar finns att köpa på Waitrose! Visserligen för ett saftigt pris, men är man tillräckligt desperat så… 😉

Efter middagen däckade vi som sagt i soffan framför ett avsnitt av How To Get Away with Murder. Det är så svårt att hålla sig vaken på torsdagar, speciellt efter man ätit en stor middag…

Min man skrämde mig också rejält när han sa att han bokat en weekendresa för oss två i april (när han har semester). Han sa att vi ska besöka ett land ingen av oss besökt tidigare, och en huvudstad vi båda pratat om att vi vill till. Jag tänkte direkt på Österrike och Wien, och mitt hjärta borjade slå fortare. Neej, tänk om han bokat exakt samma resa jag bokat i augusti! Great minds think alike?!

Men det var (som tur var) inte Wien. Det var Köpenhamn! Jag fick alltså en long-weekend (5 dagar) till Köpenhamn av min man i Alla Hjärtans Dags-present. Det ska bli mysigt, och spännande. Har ingen aning om vad man gör i Köpenhamn förutom att besöka Nyhavn?! Antar att det kommer vara som Bryssel – man kommer dit utan speciellt mycket förväntningar – och sedan levererar staden allt.

Älskar att min man bokar resor han själv vill göra och ger det till mig i present, och jag bokar resor jag vill göra och ger det till honom i present 😎

Gillar