Utekväll i Bognor Regis

Bilresan ner till Bognor Regis tog ca 2h, och vi kom fram till våra vänner på eftermiddagen i lördags. De har precis flyttat in i en lägenhet som ligger precis vid stranden, och den var ganska stor och mysig. Vi tillbringade de första timmarna där och bara pratade och umgicks. Hur trevligt som helst, och jag var sååå glad att äntligen få komma iväg någonstans! Har ju varit så sjuk de senaste veckorna.

Jag älskar road trips, och på vägen ner till Bognor Regis hittade både jag och min man en ny favoritväg. Den heter Long Furlong och var verkligen så picturesque. Bilden jag tog kan inte mäta sig med verkligheten, utan man måste verkligen vara där för att kunna ta in hur vackert det är där. Höga kullar, fält så långt ögat kan nå, får, kossor... Det blir inte mer engelsk countryside än så! När man är uppväxt i platta Västmanland blir jag alltid helt till mig när jag får se berg/höga kullar. Det är alltid något speciellt med sådana vyer. Jag ville stanna bilen och klättra upp för en kulle, ta kort och bara sitta där uppe ett tag, men det ville inte min man haha. En annan gång!

Lite senare på eftermiddagen gick vi alla till en pub i närheten av lägenheten som hette The William Hardwicke. Där tog vi ett glas vin/öl och spelade biljard och dart. Gillar inte biljard med engelska regler, så jag skyller på att det var ovanan vid dessa reglar som gjorde att jag inte vann haha. På darten gick det desto bättre för mig. Jag kom ner till 6 poäng först av alla (se bilden nedan jag bara fick lov att ta som bildbevis!), men sedan var det svårare när jag skulle avsluta på en dubbeltrea. Killarna var så kaxiga så det var synd att jag inte lyckades vinna. Min vän brydde sig inte alls, men själv blir jag alltid så tävlingsinriktad och gör allt för att vinna!

Efter puben åt vi alltså middag på Mamma Mia, och sedan gick vi tillbaka till lägenheten ett tag och drack rom från karibien. Våra vänner var nämligen på Antigua några veckor innan vårt bröllop, och över nyår ska de till Dubai. Inte alls sugen på att följa med...

Sedan skulle vi gå ut igen på riktigt, men hamnade på The William Hardwicke igen. Tidigare på dagen var det väldigt lugnt där, men nu var det fullt ös. Vi drack vin, shots (killarna drack whiskey och cola) och dansade till halv 2, då vi tyckte det var dags att gå hem. Vi hade det riktigt roligt eftersom baren fokuserade på musik från 2010-2015. Mycket av mina universitetsfavoriter spelades. Vad man saknar universitetstiden när man går ut och festar alltså...

Speciellt när man befinner sig vid havet igen, då påminns man ännu mer om universitetet. Definitivt en minnesvärd del av mitt liv! Eftersom vi befann oss precis vid stranden fick vi ju lov att ta en strandpromenad också, fastän det blåste storm och vågorna var ganska höga.

Highlighten på kvällen var nog min man som blev riktigt berusad och trodde bartendern stötte på honom varje gång han skulle beställa något. Hon var inte alls intresserad. Vi försökte intala honom att hon bara gjorde sitt jobb ("men hon serverar ALLTID mig först, det spelar ingen roll hur många människor som står där och väntar"), men han lyssnade inte. Vi kom hem och han somnade i våra vänners säng med hans kompis, så vi tjejer satt och pratade om allt möjligt till kl 3. Så kul att man kan ha så mycket gemensamt med någon som är hela 6 år yngre.

Gillar

Kommentarer