Uppfyllda drömmar

Förra december skrev jag en liten lista på 3 drömmar jag ville uppfylla i närtid. Jag har lyckats förverkliga 2 av dem, och den 3:e kommer förverkligas i maj, så jag är väldigt nöjd över vad jag åstadkommit det här året! Så här såg min lista ut:

1. Gifta mig

Den 26 augusi nästa år är min bröllopsdag och jag ser verkligen fram emot den dagen. Det känns lite dystert att min morfar inte kan vara med mig, och ännu mer dystert att den 26 augusti det här året var sista dagen jag såg honom… Och vi pratade om min bröllopsdag… Samtidigt, om jag bortser från allt olyckligt jag inte kan påverka, ser jag fram emot att gifta mig med min första, största kärlek. Efter fem år tillsammans vet jag att det här är mannen i mitt liv, så det ska bli spännande för oss att ta nästa steg. Jag hoppas på en varm, solig sensommardag, med god mat, en massa skratt och en härlig efterfest. Det är också ett stort plus om dagen inte tunnar ut plånboken allt för mycket… Om jag säger så här; jag spenderar hellre pengar på dyr mat som alla gäster kan ta del av, än en dyr bröllopsklänning och andra “onödiga” saker åt mig själv.

Jag fick verkligen allt jag önskade med solsken och värme, god mat och underbar kvalitetstid med familj och vänner (jag tackar morfar som såg till att det blev sol!). Dessutom blev bröllopet mycket billigare än vår budget, fastän jag samtidigt bar en bröllopsklänning fran ByMalina för nästan 12000kr. Win, win win med verkligen allt!!

2. Köpa lägenhet

Jag vet att min fästmans högsta dröm nästa år (förutom att gifta oss) är att köpa en lägenhet tillsammans. I längden spenderar vi alldeles för mycket pengar på hyra, och jag håller med om att det vore mer lönsamt att äga vår bostad till 100%. Därför är drömmen att hitta något vi båda tycker om, och slå till. Det behöver inte vara den mest nyrenoverade lägenheten vi kan hitta, utan allt handlar om potential. Det kommer vara ett stort ekonomiskt steg (speciellt i Londons bostadsmarknad), men vi är båda redo att göra det nästa år. Tänk att få lägga golv och tapetsera precis som vi vill; det är verkligen en stor dröm när man, som mig, är mycket inredningsintresserad. Vår budget är ca 4 miljoner svenska kronor. Helt sjukt egentligen att vi har råd att köpa ett stort, fint hus i sverige för de pengarna, medan vi “bara” kommer kunna köpa en liten 3:a här! Men allt handlar om investeringar, och att äga en lägenhet i London är en väldigt bra sådan anser vi båda.

Det tog ett tag innan vi hittade en lägenhet vi tyckte om, och som verkligen hade potential. Sedan tog det ännu längre tid att få igenom själva köpet, men nu är vi äntligen där – vi har precis börjat flytta våra saker, och framtiden är mycket spännande! Längtar så efter att få inreda, och få hela lägenheten klar, precis så som jag vill ha den. Det kommer bli så mysigt.

3. Resa utanför Europa

Jag älskar att resa till olika länder, men när jag tittar på min scratch map som sitter på sovrumsväggen, så inser jag att 99% av gångerna jag rest har det blivit inom Europa. Jag vill se mer av världen (fastän long haul flights inte direkt lockar…), och nordamerika/mellanamerika är mest intressant just nu. Första konversationen jag någonsin hade med min fästman var om New York. Hur han hade varit där nyligen, och hur jag var avundsjuk eftersom jag alltid velat åka dit. Det skulle därför betyda ganska mycket för oss om vi kunde ta oss dit tillsammans. Det känns som det kommer hända inom en snar framtid och jag ser verkligen fram emot det. Alla pratar om hur fantastiskt New York är, och jag vill jättegärna uppleva det själv.

Att resa utanför Europa passade inte in i årets planer, men i maj åker vi äntligen till New York!! Jag är så upphypad för den har resan redan, så försöker att inte tänka så mycket på det. En sak i taget. Men det kommer bli grymt, hoppas jag. Det finns så mycket jag vill se och uppleva när vi är där. Hoppas tiden räcker till.

Gillar